Diario de Mallorca

Diario de Mallorca

Contenido exclusivo para suscriptores digitales

La prèvia

Bellver la nuit

Avui vespre, festa de Sant Joan, la Simfònica enceta el seu cicle anual de concerts al Castell de Bellver, que enguany veurà augmentada l'oferta fins a vint-i-quatre programes diferents. Això sí, de reduït format, amb menys músics sobre l'escenari del que és habitual per a una Simfònica.

La primera obra que podrem escoltar, avui, i que obre les portes al festival és la Suite per a violí, clarinet i piano de Darius Milhaud, que té quatre moviments: Ouverture, Divertissment, Jeu i Introduction et Finale. Val la pena esmentar que en el darrer temps hi trobarem referències a una molt coneguda cançó popular, que també emprà Beethoven més d'un segle abans. Després vendran la Sonata per a violí i piano i la Rhapsòdia per a clarinet i piano de Debussy, per acabar amb un Trio de Khachaturuan, una peça plena de motius agafats de la cultura popular. Margarita Navarro al violí, Juan José Pardo al clarinet i Andreu Riera al piano seran els encarregats de la interpretació.

Però per aquesta setmana tenim més ofertes simfòniques a Bellver, la del divendres tendra dos solistes vocals, com són la soprano Irene Mas i el baríton José Antonio López, els quals i amb un grup de catorze músics de la Simfònica interpretaran les Cançons del camarada errant i la Quarta Simfonia Ambdues obres de Gustav Mahler, segons arranjaments per a formació reduïda fets per Arnold Schonberg i Klaus Simon, respectivament.

I per acabar la setmana, a Bellver, una altra formació de trio (violí, flauta i piano), amb obres de Johann L. Krebs, Johan Ch. Bach, Mel Bonis, Jacques Ibert i Philippe Gaubert.

Compartir el artículo

stats