Síguenos en redes sociales:

Lectures en temps de coronavirus

Pere Estelrich recomana 'Mitologia per a profans', de Antoni Janer Torrens

L'autor passa revista a pràcticament tots els mites sobre els quals es construí la cultura anomenada clàssica en una obra publicada por l'Abadia de Montserrat

Tant pels qui ens sedueix el món clàssic com pels qui mai no han tingut un interès especial en la cultura grega i romana, per a tots els públics, en definitiva, és el llibre que ha publicat el professor pobler de llatí i grec Antoni Janer Torrens.

Es tracta d'un volum titulat Mitologia per a profans, que porta un sots títol del tot explícit, Manual per entendre la tradició clàssica d'occident i que ha publicat el servei de publicacions de l'Abadia de Montserrat.

Vos heu demanat mai d'on surten expressions com "Viure una odissea", "Caure en braços de Morfeu" o "Sentir cants de sirena"? Provenen d'aquells antecessors nostres. Són expressions sortides de les mitologies mediterrànies.

Janer passa revista a pràcticament tots els mites sobre els quals es construí la cultura anomenada clàssica, la que es gestà a l'antiga Grècia i que l'imperi romà assolí com a pròpia, canviant alguns dels noms dels déus i herois.

Pel professor Janer "Occident se sosté sobre tres grans potes culturals: Jerusalem, Atenes i Roma". Una terna d'influències que es posà en valor durant el Renaixement i anteriorment pel Dante.

Informació solvent, divulgació acurada i entreteniment assegurat. Aquest volum és una guia que es pot llegir sense seguir l'orde de les pàgines. Un pot obrir el llibre per qualsevol lloc i segur que hi trobarà quelcom engrescador.

Fitxa del llibre:Antoni Janer TorrensMitologia per a profansAbadia de Montserrat, 300 pàgines, 23 €

Pulsa para ver más contenido para ti