Diario de Mallorca

Diario de Mallorca

Contenido exclusivo para suscriptores digitales

La prèvia

Inici de temportada

Avui horabaixa i a l'Auditòrium de Palma (20h) es dóna el tret de sortida a la temporada d'abonament de la nostra Simfònica. Si bé fa dues setmanes que ja es presentà en un concert per celebrar el trentè aniversari, aquell concert fou extraordinari i fora del cicle habitual.

I aquest inici no podia ser millor, ja que en el programa tendrem una de les obres cabdals del repertori per a violí i orquestra (el Concert per a violí de Beethoven) interpretat per un membre del top ten del violí actual, Frank Peter Zimmermann, qui toca habitualment un Stradivarius que té nom de dona, Lady Inchiquin, construït el 1711 i que ja va pertànyer a un altre nom mític, Fritz Kreisler.

Zimmermann segur que sabrà treure totes aquelles particularitats, que no són poques, de la partitura beethoveniana; una partitura que, després d'uns anys d'acollida no massa bona, fou redescoberta per Felix Mendelssohn que la dirigí quaranta anys després del seu estrena, amb un jove violinista de només tretze anys, el també famós Joseph Joaquim.

Si bé tot el concert és interessant, són especialment bells els diàlegs entre solista i orquestra del segon moviment. Deliciosos.

I a la segona part, Pablo Mielgo dirigirà la formació en una de les Suites de danses que sobre temes del seu ballet Romeu i Julieta escriví Sergei Prokòfiev.

Compartir el artículo

stats