Diario de Mallorca

Diario de Mallorca

Contenido exclusivo para suscriptores digitales

La prèvia

Don Giovanni en cinemascope

Quan Mozart va poder comprovar que la seva òpera Le Nozze di Figaro era molt més ben acollida a la ciutat de Praga que a Viena, va decidir estrenar el que a la llarga esdevindria un títol important, a la capital txeca. Així Don Giovanni, amb libretto de l'italià Lorenzo da Ponte, la vida del qual també seria mereixedora d'una òpera, s'estrenà a Praga l'octubre de 1787 (ara farà 132 anys).

En aquest títol (un dels tres del duo Mozart-Da Ponte) escriptor i músic agafen històries anteriors sobre el mite de Don Joan i les mesclen de tal manera que Don Giovanni és, avui, una de les òperes més representades de tot el repertori, amb produccions noves temporada rere temporada. Com la que avui horabaixa ens proposa el Covent Garden de Londres i que podem veure als cines Ocimax en directe (20h).

Dirigida musicalment per Hartmut Haenchen, aquesta producció compta amb un dels grans intèrprets actuals del rol protagonista, el baríton Erwin Schrott; però també hi intervenen veus com les de Roberto Tagliavini (Leporello), Myrtò Papatanasiu (Elvira), Malin Byström (Anna) i Louise Alder (Zerlina), entre d'altres. Bons cantants per una escenografia que signa Es Devlin, una escenògrafa en el currículum de la qual hi trobam títols com Otello, (Metropolitan, New York), Carmen (English National Opera) o La clemenza di Tito (Liceu).

Compartir el artículo

stats