Diario de Mallorca

Diario de Mallorca

Contenido exclusivo para suscriptores digitales

La prèvia

Una missa compartida

Un dels problemes que té assajar una peça musical és el de la no optimització de recursos. Sovint es prepara una partitura, que pot ser complexa, sobretot pels grups no professionals, i després d'una sola audició es deixa d'interpretar.

Amb el projecte que ara recomanam això no passarà, ja que diferents corals han preparat la Missa per la Pau de Karl Jenkins i li trauran una bona rendibilitat, mostrant el projecte a diversos indrets de Mallorca.

L'Orfeó Artanenc, el Cor de Calvià, la Coral de Felanitx i la Coral de Son Servera, han preparat, juntament amb els solistes vocals Saleh Abdalahi Hamudi, Cristina Van Roy, Guillem Grimalt i Joan Miquel Muñoz i l'Orquestra Simfònica de Calvià, tots dirigits per Llorenç Gelabert, aquesta magna peça musical del compositor anglès i l'ofereixen a quatre llocs de l'illa. Bona manera de crear sinèrgies i optimitzar recursos.

En efecte, si el passat dia 25 ja estrenaren la feina a Son Servera, avui la interpretaran per segona vegada a l'Auditori de Peguera (21h) i properament seguiran la ruta a Portocolom (dia 13 de juliol) i Artà (21 de juliol).

Formada per les diferents parts de la missa canònica, Jenkins intercala fragments musicats a partir d'altres poemes agafats de la literatura i la mística, alguns dels quals ens recorden melodies àrabs.

Segons declaren els organitzadors d'aquesta proposta, la Missa de Jenkins "vol ser un clam contra la guerra basat en textos de la missa cristiana combinada amb altres fonts, com és el cas de la cançó popular francesa L'homme armé, del segle XV i que dóna títol a l'obra".

Podem dir que de la mateixa manera que Britten escriví el seu War Requiem pensant en la Pau més que amb la Guerra, Jenkins va fer el mateix amb aquesta missa que ha resultat ser un altre cant a l'entesa entre els pobles.

Compartir el artículo

stats