Diario de Mallorca

Diario de Mallorca

Contenido exclusivo para suscriptores digitales

Les prèvies

Un programa de molta altura

Sí, de molta altura vocal podem qualificar el programa que avui vespre (20h) i a l’Auditòrium de Palma ens proposa l’Orquestra Simfònica per tancar la seva temporada de concerts abans d’obrir el cicle musical estiuenc, que també promet.

La soprano Lise Davidsen, que enguany, entre moltes grans participacions operístiques cantarà a Bayreuth el rol d’Elisabeth del Tanhausser wagnerià a les ordres de Valery Gergiev (quasi res!) serà l’encarregada d’oferir un recital en el qual apareixen alguns dels moments més transcendents per a la tessitura de soprano dramàtica, de la història de l’òpera. Mirau si no:

Començarà el concert l’orquestra sola amb l’Obertura de d’Der Freischütz (El cazador furtiu) de Carl Maria von Weber, considerada la primera òpera romàntica alemanya, per després donar pas al recitatiu i ària Wie nahte mir…Leise, Leise de la mateixa òpera. Compassos sublims, plens de bellesa melòdica i dificultat tècnica, només aptes per a les grans veus com Gundula Janowitz, Elisabeth Sworkopf o Lucia Pop, que han enregistrat aquest fragment.

Al Preludi d’Otello de Verdi el seguirà l’escena de l’Ave Maria del darrer acte del mateix títol; i després de l’Obertura d‘Un Ballo In Maschera també de Verdi podrem escoltar l’escena Morrò, ma prima in grazia, que immortalitzaren Renata Tebaldi o Maria Callas, entre d’altres.

Dos moments del ja esmentat títol de Wagner, Tanhausser, primer l’ària Dich teure Halle i després la famosa Obertura faran de preludi a un final Strauss (Richard, naturalment). I és que el concert/recital acabarà amb dos lieders Cecilia i Morgen (una de les més belles cançons del segle XX) així com dues escenes operístiques, la Dansa dels set vels de Salomé i Es gibt ein reich d’Ariadna a Naxos.

Si això no és un programa de molta altura, ja em direu què és.

Ritmes a Pollença

Amb un espectacle de Percussió i dansa africana de DunDuDúo (18h) i amb el concert de Percussió Contemporània a càrrec de Marc Moreno (20h) comencen avui horabaixa al Club Pollença les activitats de la Trobada de Percussió que d’avui i fins diumenge omplirà diferents espais i places d’aquella vila de ritmes i propostes musicals.

Aquesta Trobada, que arriba enguany a la seva quarta edició, és possible gràcies a la tasca feta per diversos professors de percussió del Conservatori Superior de les Illes Balears associats a Factoria del Ritme i al mecenatge de diferents institucions públiques i privades.

Tot i que gairebé les activitats es realitzaran majoritàriament al municipi del nord, hi haurà dues activitats, organitzades conjuntament amb el Festival ME_Mixx que es duran a terme a Palma, al Museu d'Art Modern i Contemporani Es Baluard.

Aquest projecte sonor té com a primera raó de ser el fet d’apropar el món de la percussió a la ciutadania, ja que els interessats gaudiran de múltiples concerts i performances de gran nivell, sempre amb la percussió, entesa de manera àmplia, com a protagonista. Ara bé, també es podrà participar de forma activa com a alumne de diferents classes i tallers pensats per a tots els públics així com a sessions de master classes. I encara més, els joves intèrprets que vulguin podran apuntar-se al Concurs de Marimba amb un tribunal internacional i sucosos premis.

Per entendre el nivell d’aquest projecte musical basta repassar la llista de persones que hi participen, totes de reconegut prestigi. Així hi trobam Philippe Spiesser, Manuel Martínez Navarro, Pep Lluís García, Josep Devesa i Carlota Cáceres, entre d’altres. Realment un grapat de músics que posa el llistó molt alt de cara pròximes edicions.

Compartir el artículo

stats