Diario de Mallorca

Diario de Mallorca

Contenido exclusivo para suscriptores digitales

La prèvia

Cor, cambra i homenatge

Mestres que canten.- El Cor de Mestres cantaires és una formació vocal inscrita a la família de les corals de la Universitat. Josep Alarcón, Maria Antònia Gomis, Irina Capriles i Pilar Riera han estat els seus directors, des de la seva creació, el desembre de 1999 fins ara mateix. A més de múltiples participacions en cicles i festivals illencs, fa dos anys actuaren a l'església de San Xurxo a Camariñas, així com en el Centre d'exposicions Man de Comelle i a la Catedral de Santiago de Compostela, acompanyant la Missa del Pelegrí.

Serà a les ordres de Pilar Riera quan participin avui horabaixa (18h missa cantada i després concert) al cicle Litúrgia i Cant Coral que enguany arriba a la cinquena edició al Monestir de Santa Clara de Palma.

Per aquesta cita, els mestres han triat un repertori per acompanyar les parts litúrgiques i un altre per al concert. En la primera obres de Schütz, Duruflé, Leavitt, Bach i un Al·leluia de la comunitat de Taizè. De cara el recital, la sempre agradable cançó For the beauty of the earth de John Rutter, Esta tierra del sòlid compositor Javier Busto autor també de l'harmonització de Nerea izango de Mikel Laboa i Lo que diu una cançó del Pare Antoni Martorell, entre d'altres.

La Missió.- Del convent de Santa Clara al Convent de la Missió, ara esdevingut hotel. I és que a l'antic refectori del convent i ara sala de concerts un quartet format per Nina Heidenreich i Sebastià Pou als violins, Sonia Krasnova a la viola i Emmanuel Bleuse al violoncel ens han preparat una "Nit entre cordes", amb obres de Mozart, Puccini i Dvorak. Del músic de Salzburg un dels seus quartets de corda, de l'italià I Crisantemi i del compositor txec el conegut i deliciós Quartet Americà.

Quan encara tenim en el record la potent interpretació, fa uns mesos i en aquest mateix espai, del Quintet Opus Pòstum de Schubert, ens arriba aquesta nova proposta en un indret que bé animam a que es converteixi en sala habitual d'audicions, ja que a més de tenir una bona acústica és un magnífic lloc per a la reflexió i l'art.

En el record.- Encara no fa un any que la que fou una dona plena de música ens deixà a Felanitx. Parlam de Catalina Garí, persona molt apreciada per la seva manera de ser i per l'empremta musical que ha deixat al poble de llevant. És per això que per tancar el cicle Setmana de Música, demà horabaixa al Convent de Sant Agustí de Felanitx (18h) la Banda de Música, Ars Antiqua, el Cor 440 Aula Musical, el Cor de cambra del Conservatori, el Cor d'alumnes i la Coral de Felanitx oferiran un concert conjunt en homenatge a aquesta dona que deixà un molt bon record a tots els qui vàrem tenir la sort de conèixer-la.

Compartir el artículo

stats