Diario de Mallorca

Diario de Mallorca

Contenido exclusivo para suscriptores digitales

La prèvia

Un rèquiem i altres propostes

Sacra.- Avui horabaixa i a l'església de Santa Creu de Palma, els amants de la música simfònic-coral tenen una cita, ja que es presenta una obra capdal del repertori: El Rèquim de Verdi. Com a solistes vocals Carmen Solís, soprano; María Luisa Corbacho, mezzosoprano; Gustavo Peña, tenor; Armando Piña, baríton, la part instrumental vendrà de la mà de l'Orquestra Clàssica de Mallorca i la part coral serà cantada per la Capella Mallorquina i el Cor Ciutat d'Eivissa. José Maria Moreno dirigirà la funció.

Escriure sobre el Rèquiem de Verdi podria ocupar no aquest comentari sencer, sinó tota una plana del diari. Només dir que té moments realment sublims entre els que voldria destacar el moment en forma d'ària de tenor, Ingemisco i el Lacrimosa, un dels quartets vocals (amb cor inclòs) més inspirats de la història de la música.

De cambra.- També avui i a la mateixa hora (20h), l'auditori del Centre de Cultura Sa Nostra de Palma acollirà un recital de música de cambra amb Nina Heidenreich al violí i Andreu Riera al piano, un dúo que oferirà un programa que podem qualificar d'aclèctic, ja que inclou obres de Mozart (la Sonata KV 301), Brahms (la Sonata en sol Major), Falla ( Danza espanyola de La Vida breve) i Fritz Kreisler ( Schön Rosmarin i Liebesleid).

Antiga.- L'Ensemble Tramuntana no atura, encara no fa una setmana ens oferia unes danses de Baltasar Samper i avui a l'església de Deià (20h) i demà a la de Sant Felip Neri de Palma (20h), interpretarà, amb instruments originals de l'època barroca, un programa que inclou obres de Purcell, Corelli, Telemann, Vivaldi i Häendel. Com no podia ser d'altra manera, el títol de la sessió és El Barroc en estat pur. El programa s'emmarca dins el cicle Nits clàssiques de la Tramuntana.

Tradicional.- Una de les veus més curioses del panorama de la música popular gallega és Davide Salvado. A través cercar per molts indrets de Galícia ha trobat ritmes, cobles i danses ancestrals que ha convertit en l'eix dels seus espectacles que són molt més que un concert.

Doncs avui tenim l'oportunitat de veure què fa i com ho fa aquest carismàtic músic autodidacte, ja que presenta el seu nou projecte, Amarelo, format per cançons tradicionals gallegues i d'altres parts del món, reinterpretades des de una òptica contemporània.

La cita és al Teatre Xesc Forteza de Palma (20.30h).

Compartir el artículo

stats