Diario de Mallorca

Diario de Mallorca

Contenido exclusivo para suscriptores digitales

La prèvia

Mulova i més

No hi ha dubte que els programadors de la nostra Orquestra Simfònica s'han posat com a objectiu, entre d'altres, el de portar a l'illa primeres figures de la direcció i interpretació mundial. Músics que bé podem veure i escoltar als grans teatres d'arreu del món.

És el cas de la violinista que avui horabaixa i a l'Auditòrium de Palma (20h) actuarà com a solista, ens referim a Viktoria Mullova, una de les grans d'aquest instrument.

Mulova interpretarà la part protagonista del Concert per a violí de Jean Sibelius, una partitura que ella coneix bé, ja que a més d'haver-la interpretada sobradament la va enregistrar amb la Boston Symphony a les ordres de Seiji Ozawa.

I com és aquest concert de Sibelius? Doncs prou interessant pel públic i molt difícil per l'intèrpret (entre els violinistes el tercer moviment es posa com a exemple de dificultat tècnica). Val la pena escoltar amb atenció el segon moviment, Adagio, en el qual, sempre segons els qui el coneixen prou bé, hi podem trobar les influències de Debussy, Txaikovski i fins i tot Wagner.

A més de Mulova i Sibelius, en el concert d'avui, que dirigirà Pablo Mielgo, hi trobarem la Simfonia número 4 de Franz Schmidt, un compositor més oblidat del que la seva obra mereix (per cert, el passat febrer es cumpliren vuitanta anys de la seva mort). Pel que fa a aquesta simfonia dir que tot i tenir quatre moviments, se sol interpretar seguida, sense pauses, ja que tota ella és com un contínuum que comença i acaba amb el so de la trompeta. Entremig, un Adagio molt líric, sens dubte el fragment més interessant de l'obra.

Recomanable l'enregistrament de Zubin Mehta amb la Wiener Philharmoniker.

Compartir el artículo

stats