Diario de Mallorca

Diario de Mallorca

Contenido exclusivo para suscriptores digitales

La prèvia

2 orgues i una banda

Orgue matiner.- Com cada dissabte, avui podem encetar un dia molt musical anant a escoltar a l'església d'Alaró una proposta més del cicle Els matins de l'orgue. Miquel Benàssar ens proposa mitja hora de bona música amb obres de Bach (una Toccata), Joan M. Thomàs (tres fragments de la suite Rosetón), George Böhm (una Partita coral) i una composició pròpia: un Poema Simfònic a manara d'improvisació.

Santa Creu.- Segueix el cicle internacional d'orgue a l'església de Santa Creu de Palma, que coordina l'organista Bartomeu Manresa. Després del concert del passat dissabte, amb una autèntica lliçó sobre el que és una improvisació ben feta, arriba avui horabaixa (19.45h) la interpretació del belga Ignace Michiels, un instrumentista que si bé té la seu a la Catedral Sant Salvador de Bruges com a titular del seu orgue, viatja per tot el món convidat per oferir recitals en solitari o amb orquestres. En el programa d'avui obres del barroc alemany i altres del romanticisme alemany, italià, francès i anglès.

Manacor.- La Banda de Música de Manacor, amb un molt actiu Eduardo Bernabeu al davant, no atura, és una formació molt activa i que no deixa de sorprendre'ns amb les seves originals i atractives propostes.

Quan encara es parla dels concerts que entorn de les dates de Nadal oferí amb Andreu Riera al piano i la Rhapsody in blue de George Gershwin i amb el jove fagotista manacorí Miquel Santandreu i el Concert per a fagot de Jozsef Pécsi, per avui horabaixa i a l'Auditori de la seva ciutat (19.30h), la formació ha preparat una cita amb la música pop en la qual es comptarà amb dos artistes molt mediàtics, el pianista Serafín Zubiri i el cantant Mikel Herzog. El concert es repetirà demà horabaixa al mateix indret.

Compartir el artículo

stats