Diario de Mallorca

Diario de Mallorca

Contenido exclusivo para suscriptores digitales

La prèvia

Santa Cecília té vuitada

Passada la festa de la seva patrona, Santa Cecília, els músics encara la recorden, avui, a través de concerts diversos. Anem a veure:

A Santa Clara.- Segueix el cicle de Música i Litúrgia al Convent de Santa Clara de Palma. Primer missa cantada (18h) i després concert. Tot a càrrec del Cor de Majors de la UIB que dirigeix Pilar Noguera. En el programa alguns temes de gospel i espirituals negres.

A Sant Francesc.- Un ambiciós projecte creat per Miquel Àngel Aguiló es presenta avui a la Basílica de Sant Francesc de Palma (20.30h). Rere la llum de Llull vol ser la primera d'una sèrie de propostes genèricament titulades Vol-Art i que reuneixen música, llum, arquitectura, espectacle en definitiva. Músics, cor de dones, solistes i un grapat d'elements cromàtics, convertiran l'església en un lloc màgic. Sens dubte una proposta a tenir en compte.

Al Palau de Congressos.- Recital de la mezzosoprano Ketevan Kemoklidze que els aficionats a l'òpera varen poder escoltar la passada temporada en el Teatre Principal cantant el paper d'Adalgisa de Norma de Bellini. Acompanyada al piano per Francesc Blanco, la cantant georgiana cantarà àries de Verdi, Purcell, Rossini, Bizet, Rachmaninov, Saint-Saëns i Montsalvatge. La cita és a les 19h.

Sala Ireneu Segarra.- A la sala del polígon de Son Valentí (20h) la flautista Mercè Medina i el pianista Albert Colomar ofereixen un programa amb obres d'Otar Taktakishvili, Carl Reinecke, François Borne i Lily Boulanger.

Teatre Xesc Forteza.- En el Teatre palmesà (18.30h), segueix la temporada de tardor de l'Acadèmia 1830. En aquest segon concert, titulat "El primer romanticisme", obres de Mendelssohn i Chopin. De l'alemany la Simfonia de cordes núm. 9, una obra de joventut que mostra la gran habilitat del compositor quan només tenia 14 anys! Del polonès el Concert per a piano i orquestra número 1, amb la solista Dina Nedéltcheva. També en el programa hi figura una peça del mallorquí Biel Fiol, Un mar de raíces. Fernando Marina dirigirà el concert.

Compartir el artículo

stats