Diario de Mallorca

Diario de Mallorca

Contenido exclusivo para suscriptores digitales

La prèvia

Hereus de Pinock a Bunyola

El meu nom és Peter McCarthy, i toc una varietat d'instruments de corda greus. Durant vint anys vaig ser el contrabaixista de The English Concert, dirigit per Trevor Pinnock. Quan vaig fer els seixanta, em varen agafar unes ganes boges de tocar encara més aquesta meravellosa música escrita per a conjunt de violes d'arc. Només havia de fer una cosa: començar el meu propi consort".

Qui així parla és un dels fundadors de London viols, un conjunt instrumental de música antiga que vol acostar al gran públic les obres del Barroc i del Renaixament, cercant el so de l'època en la qual foren escrites aquestes partitures.

A més de McCarthy, formen el London viols els instrumentistes Mark Caudle, Ilana Cravitz, Reiko Ichise i Louise Jameson, que avui tendrem ocasió de veure i escoltar al Teatre Municipal de Bunyola (18.30h) dins el festival de Música. En el programa, noms molt coneguts com Henry Purcell, John Dowland, Orlando Gibbons o William Byrd de qui el conjunt de violes oferirà una versió instrumental de la cançó Though Amaryllis Dance in Green: però també hi haurà altres noms de compositors menys populars com Edward Johnson, Giovanni Coprario o Thomas Lupo, de qui s'interpretaran les dues curtes però encantadores joies Ardo, si i Arde et gela. De tots ells, el grup oferirà Fantasies, Danses, Cançons diverses i Pavanes escrites per a una, dues i fins a cinc violes de gamba.

D'entrada la proposta és suggerent, haver treballat amb Pinock sempre és una garantia.

Compartir el artículo

stats