Diario de Mallorca

Diario de Mallorca

Contenido exclusivo para suscriptores digitales

La prèvia

Un quartet que és un himne

Avui horabaixa comença la temporada de concerts de tardor de l´Acadèmia 1830, que dirigeix Fernando Marina, que arribarà fins al desembre a través de tres propostes, molt diferents entre sí però totes plenes d´interès i que omplen un ventall de formes: Música de cambra, música simfònica i música vocal.

La que anit enceta el cicle és al Centre de Cultura de Sa Nostra de Palma (19h) i té, com a plat fort del programa, el Quartet op. 76 número 3, conegut com a Quartet Emperador, el segon moviment del qual i amb el temps, esdevingué l´Himne Alemany. I és que Haydn abans del quartet utilitzà aquesta melodia per acompanyar el text Gott erhalte Franz den Kaiser (Déu guardi l´emperador Franz) del poeta Lorenz Leopold Haschka i dedicat a Francesc II.

Però a més d´aquesta partitura, que omplirà tota la segona part, podrem escoltar el Quartetsatz D 703 de Franz Schubert, que no és més que un primer moviment d´un quartet de corda, que mai no arribà a completar-se, i una obra del compositor i professor mallorquí David León, Elegia

La Temporada que avui es posa en marxa ens farà viatjar també per la música del romanticisme (el pròxim dia 24 al Teatre Xesc Forteza) i pel barroc (els dies 15 i 16 de desembre a Pollença i Binissalem), amb el Concert per a piano i orquestra número 1 de Chopin, una simfonia de Mendelssohn i Un mar de raíces de Gabriel Fiol, i a través de tres cantates de Johan S. Bach, respectivament.

Compartir el artículo

stats