Diario de Mallorca

Diario de Mallorca

Contenido exclusivo para suscriptores digitales

La prèvia

Llaüt anglès a Bunyola

Des de finals del passat mes de setembre i fins al 2 de desembre, els diumenges horabaixa són musicals a Bunyola, ja que es presenten els diferents concerts programats en el seu Festival de Música que enguany arriba a la trenta-novena edició.

El duo format per Gemma Abrié, veu i Manel Camp al piano encetaren el 30 de setembre amb un projecte titulat Jazzcàntic i tancaran el cicle M. Lluc López, saxòfon i Suzanne Bradbury al piano interpretant adaptacions d´obres de Debussy, Milhaud i Glazunov. Entremig altres concerts també interessants com el que oferiren els membres del Cor "Diatessaron" o el London Viols un quintet de violes da gamba que interpretà Madrigals, danses i fantasies.

Avui horabaixa, el festival bunyolí ens proposa un dels concerts estrella, sobretot pel que fa a la qualitat de l´intèrpret, el llaütista anglès Hopkinson Smith. Poca broma, ja que és un dels noms més reconeguts pel que fa a la interpretació històrica. El solista oferirà un recital amb música del Segle d´Or anglès. Així, ens trobarem amb compositors com Anthony Holborne, John Johnson o John Dowland.

Presentar Smith no hauria de ser necessari, de totes maneres permeteu-me que digui que fou qualificat pel Chronicle de San Francisco com "el més fi de tots els intèrprets de llaüt del món" i que amb l´enregistrament que feu l´any passat amb el seu instrument construït per Joel Van Lennep interpretant obres de Dowland, Byrd i Holborne, guanyà el Diapason d'Or, un dels guardons discogràfics més importants, que ja havia aconseguit l´any 1990 amb un disc amb obres del guitarrista mallorquí del barroc Francesc Guerau.

Molt recomanables també els seus diversos discos sobre l´obra per a Llaüt de Johan Sebastian Bach i el que titulà A Dream, amb peces de John Dowland.

Compartir el artículo

stats