Diario de Mallorca

Diario de Mallorca

Contenido exclusivo para suscriptores digitales

La prèvia

Antiga, moderna i contemporània

Per avui i demà, recomanacions musicals d´estils i temàtiques totalment diferents.

Per una banda i dins el cicle de Música Antiga que organitza l´Ajuntament de Palma tenim avui vespre i a Sant felip Neri de Palma (20h) una proposta entorn del compositor artanenc Antoni Lliteres qui durant la darrera meitat del segle XVII i la primera meitat del XVIII triomfà a la cort espanyola a través de les seves cantates, òperes i sarsueles. De fet, la temporada d´òpera del Teatre Principal de Palma programarà en uns mesos Los Elementos. Però tornem a la proposta d´avui, la que tendrà com a intèrprets a la soprano Irene Mas, les violinistes Cristina Altemir i Eva Febrer, el violoncel·lista Marc Alomar, l´oboista Juan Rodríguez a més de dos músics que faran sonar instruments específics del barroc com Rafel Caldentey i Ferran Pisà amb el chalumeaux i la tiorba, respectivament. En el programa algunes obres del nostre Lliteres a més de dues composicions de músics de l´època, Francesco Bartolomeo Conti i Georg Philipp Telemann. Luis Antonio González, dirigirà la funció des del clavicèmbal. Aquest programa amb els mateixos intèrprets ja es va oferir el passat estiu a la Colònia de Sant Pere i al Migjorn Gran de Menorca.

En segon lloc avui comença el cinquè Cicle de Litúrgia i Cant coral al monestir de Santa Clara de Palma. El cor convidat per cantar primer durant la missa (18h) i després oferir un concert és Palma Gospel Singers que dirigeix Joan Laínez i acompanya al piano Noel Quintana. Es podran escoltar temes negres espirituals i cançons gospel.

Una tercera recomanació ens ve de la mà de L´Ensemble Espai Sonor, el grup amfitrió del cicle Phona que des del passat 16 de setembre divulga a diferents espais de Mallorca la Música contemporània. L´Ensemble presenta avui al Casal de Cultura d'Inca (13h) el seu projecte Migracions format per un repertori de músiques de tradició clàssica contemporània que, segons afirmen els membres del grup "pren com a inspiració aquests desplaçaments humans per mostrar un calidoscopi sonor d'origen divers".

Demà diumenge el cicle Phona segueix al Teatre Xesc Forteza de Palma (19h) amb un concert de l´Ensemble Taller Sonoro de Sevilla que interpretarà peces de Francisco Martín Quintero, Nuria Núñez, Fabián Panisello, Andrés Guadarrama i Alberto Posadas.

Compartir el artículo

stats