Diario de Mallorca

Diario de Mallorca

Contenido exclusivo para suscriptores digitales

Prèvia

Corxeres d'estiu VI

Valldemossa 1.- Avui a la Fundació Coll Bardolet de Valdemossa (12h), una cita amb el Grove Jazz i Els Emmetals, un grup que agafa aquesta manera de fer música que té el ritme com a base fonamental. El mot Groove, aplicat a la música, va néixer durant la dècada dels anys 30 del segle passat, coincidint amb l´esplendor del swing, i a partir de dos temes musicals, In the Groove de Wingy Manone i In the Groove, at The Grove de Chick Webb.

Valldemossa 2.- "Chopin i a partir de Chopin" podria ser el títol del concert que avui vespre es presentarà a la Cartoxia de Valldemossa (22h) dins el Festival Chopin. I és que a la primera part, la pianista convidada, Marianna Prjevalskaya, interpretarà, obres del compositor que dóna nom al cicle com una Fantasia, tres Masurques i un Scherzo, mentre que a la segona oferirà les Variacions sobre un tema de Chopin que Serguei Rakhmàninov compongué a partir del tema del Preludi número 20.

Sense partitura.- Demà dilluns el Festival de Pollença (Claustre de Sant Domingo, 22h) ens proposa un concert curiós, el de l´Aurora Orchestra, dirigida pel seu director habitual Nicholas Collon i amb la pianista Imogen Cooper, que interpretarà la part solista del Concert número 25 de Mozart.

La curiositat de la formació anglesa, que en poc temps d´existència (va néixer el 2005) ja ha guanyat guardons importants i ha actuat a cicles de prestigi internacional, és que els seus components toquen les obres de memòria, sense faristols ni partitures. La qual cosa només és possible si es té un domini absolut de la peça que es vol interpretar. Per altra banda, l´orquestra proposa anualment projectes curiosos que mesclen la música clàssica amb altres elements de l´art, com la dansa o fins i tot el circ.

A més de l´esmentat Concert de Mozart, també interpretarà, demà a Pollença, la Cinquena Simfonia de Beethoven.

Compartir el artículo

stats