Diario de Mallorca

Diario de Mallorca

Contenido exclusivo para suscriptores digitales

La prèvia

Cantautora i jazzman

Valdemossa.- Victòria Quingles és una cantautora mallorquina que ha sabut passar de la interpretació personal de temes d´altres autors a la composició i interpretació de temes propis. Ha sabut arriscar, vaja.

I com a fruit d´aquest risc ha sortit un enregistrament que amb el títol de Nuredduna conté cançons a partir de lletres de poetes com Joan Alcover, Maria Dolors Cuenca Abrines, Pau Riera i Picó, Jaume Oliver Ferrà o Miquel Àngel Adrover Perelló, entre d´altres.

De ser una jove pianista i cantant que versionava balades en anglès de clàssics com Leonard Cohen, Carole King o The Beatles o en català dels no menys clàssics Maria del Mar Bonet, Lluís Llach o Joan Manuel Serrat, Quingles ha passat a ser una compositora que promet, cosa que bé es pot afirmar escoltant aquest disc que ha produït i arranjat Carles Cases i que ha editat la discogràfica PICAP.

Avui horabaixa i a la Fundació Coll Bardolet de Valldemossa (20.30h), Victòria Quingles posarà veu a les seves cançons a la vegada que també interpretarà temes d´altres, en tots dos casos amb l´únic acompanyament del seu piano.

Palma.- Pel que fa al menorquí Marco Mezquida també podem parlar de risc. Ha passat de col·laborar amb formacions ja consolidades a crear la seva pròpia banda. Però al mateix temps ha passat d´interpretar estàndards del jazz clàssic a interpretar les seves composicions. I encara més, ara, com anteriorment feren figures del jazz com Jacques Loussier, Mezquida ens sorprèn passat al format jazzístic obres del repertori de la música clàssica, i més en concret de la música clàssica impressionista. Mezquida s´ha atrevit amb Ravel, ni més ni manco! Sí, la música de Maurice Ravel serà la protagonista d´aquest nou projecte que avui horabaixa i al Teatre Xesc Forteza de Palma (20.30h) ens oferirà el pianista menorquí, acompanyat per Aleix Tobías (percussió) i Martín Meléndez (violoncel). Sens dubte la cosa promet.

Compartir el artículo

stats