Diario de Mallorca

Diario de Mallorca

Contenido exclusivo para suscriptores digitales

Violoncel a Deià

Tot i que el programa porta per títol El violoncel rús, en el programa hi trobam dues partitures de Frederic Chopin: Bé, de Chopin i amb algunes pinzellades de Gregor Piatigorsky qui fou qui convertí en peça per a duo de violoncel i piano el Nocturn número 20, opus Pòstum, que alguns recordam com a una de les peces incloses a la pel·lícula El pianista de Roman Polanski. Del mateix compositor també s'inclou la Introducció i Polonesa opus 3, aquesta sí escrita pels dos instruments.

Parlam del concert que avui horabaixa ens proposa el Festival de Música de Deià a Son Marroig (20:30 h.) i en el qual intervenen com a instrumentistes el violoncel·lista Zuill Bailey i la pianista Natasha Paremski.

Apart d'aquestes dues inclusions chopinianes, les altres obres que formen el programa sí són de compositors russos, es tracta de dues sonates de dos Sergueis, la Sonata opus 119 de Serguei Prokófiev i la Sonata opus 19 de Serguei Rakhmàninov.

Pel que fa a la qualitat dels dos solistes podem dir que és alta, si ens atenem al seu currículum. De Bailey hem d'esmentar que ha estat guardonat amb dos premis Grammy i que el podem trobar puntualment a algunes sèries de televisió a la cadena HBO. De Paremski hem d'esmentar que de molt jove debutà amb la Filharmónica de Los Ángeles (quasi res!) i que ha enregistrat dos discos amb la Filharmónica de Moscou (poca broma).

Compartir el artículo

stats