Diario de Mallorca

Diario de Mallorca

Contenido exclusivo para suscriptores digitales

La prèvia

Orgue i més

És de vertadera justícia que un festival de música porti el nom del Pare Martorell, un dels músics mallorquins més complets de tota la segona meitat del segle XX. I que aquest cicle sigui el Festival internacional d'orgue que des de fa onze anys es fa a la basílica de Sant Francesc de Palma, reforça encara més la justícia; pensem que el Pare Martorell, franciscà, passà els darrers anys de la seva vida en el convent, adjunt a la basílica.

Avui comença aquesta setmana dedicada a la música per a orgue. I ho fa amb una proposta curiosa, ja que l'intèrpret, l'alemany Andreas Sieling tocarà algunes peces juntament amb l'Orquestra del Conservatori Superior de les Illes Balears que dirigeix Alfredo Oyagüez. En la part del programa per a orgue sol obres del Pare Martorell, Johann S. Bach, Charles Tournemire i Georg Muffat; ja amb orquestra s'interpretaran la Marche Elégiaque de F. Alexandre Guilmant i una raresa, el Concert per a Orgue i Orquestra en Do major de Joseph Haydn.

Aquest no serà l'únic concert del cicle en el qual intervinguin formacions no organístiques, en el del divendres que ve, al costat de l'organista de Lluc, Rafel Riera, hi cantarà el Cor de dones de la UIB, que dirigeix Lidia Fernández. Organista i cor retran homenatge al compositor murer Miquel Tortell, en el cent cinquantè aniversari de la seva mort.

Compartir el artículo

stats