Síguenos en redes sociales:

Contenido exclusivo para suscriptores digitales

La prèvia

Poemes i quadres posats en solfa

Rolf Martinsson és un dels més importants compositors suecs. Les seves obres per a orquestra formen part dels repertoris de grans formacions i han sonat a escenaris de reconegut prestigi. Actualment és professor de composició a la Malmö Academy of Music.

Ich denke Dein... és una composició per a soprano i orquestra, pensada per a la veu d´una altra sueca il·lustre, Lisa Larsson, ara per ara una de les sopranos més sòlides del panorama líric; de fet podem trobar el seu nom relacionat amb teatres com Bavarian State Opera, Royal Opera House Covent Garden, Teatre La Fenice, Teatre de Genève, Opéra de Montecarlo i a festivals com el de Salzburg, Lucerne, Glyndebourne, o Aix-en-Provence.

Per aquesta composició, l´autor va emprar poemes de Goethe (Die Liebende schreibt), Eichendorff (Mondnacht) i Rilke (Liebes-Lied i Blaue Hortensie).

Avui horabaixa a l´Auditòrium de Palma (20h), Lisa Larsson, acompanyada per la nostra simfònica, cantarà aquesta peça en forma de quadríptic, en un concert que començarà amb l´Obertura d´una interessant òpera de Haydn, L´isola disabitata, el llibret de la qual sorgí com a petició que feu Farinelli, el famós castrat, al poeta Metastasio.

I per acabar, a la segona part, la versió orquestral que de la partitura de Mussorski Quadres d´una exposició, en feu Maurice Ravel.

Una orquestració avui considerada un referent. Ravel va saber captar perfectament l´esperit de les deu parts d´aquesta suite que el compositor rus havia escrit, per a piano, en homenatge al seu amic, el pintor i arquitecte Víktor Hartmann, que havia mort amb només 39 anys.

Pablo Mielgo dirigirà tota la sessió.

Esta es una noticia premium. Si eres suscriptor pincha aquí.

Si quieres continuar leyendo hazte suscriptor desde aquí y descubre nuestras tarifas.