Síguenos en redes sociales:

Contenido exclusivo para suscriptores digitales

La prèvia

Estats Units, Deià, Rússia

Els qui en algun moment ens hem dedicat a l´organització de concerts, però també els aficionats a la música, recordarem la figura del nord-americà Patrick Meadows com la d´una persona inquieta, sempre disposada a col·laborar i a fer que, tant grups de fora com altres formats aquí, poguessin tenir l´oportunitat de tocar. Meadows fou un apassionat de la Música en viu, ell mateix era músic i sabia el que representava poder tocar en directe.

Meadows, resident a l´illa durant anys, morí fa uns mesos, però la seva petjada encara perdura, sobretot a Deià, lloc en el qual fundà el Festival de Música, que enguany arriba a la seva trenta-novena edició, que es diu aviat. Quasi quaranta anys oferint propostes de gran nivell. Com la que anit a Son Marroig (20.30h) presenta la Russian Strings Chamber Orchestra Kremlin, formació dirigida per Misha Rachlevsky en una vetllada dedica a recordar la figura de l´enyorat Patrick.

Amb el títol de Patrick Meadows in memoriam 1934-2017, la formació russa interpretarà un programa format per obres d´Arnold Schoenberg (La Nit transfigurada), Franz Schubert (transcripció d´un Quartet de corda), Piotr Txaikovski (Serenata per a cordes) i un menys conegut Tom Schnauber (In memory of Henry Temianka).

El director de la formació justifica l´elecció d´aquestes obres, que no s´han triat a l´atzar, ja que tenen una relació directa amb el Festival o amb el seu creador: algunes sonaren el 20 d´agost de 1987, durant la primera nit del cicle i altres eren molt estimades per Meadows. I és que Rachlevsky ha estat convidat regularment a dirigir a Deià amb diferents formacions, una de les quals, la New American Chamber Orchestra, deixà sempre un bon record entre els melòmans.

Esta es una noticia premium. Si eres suscriptor pincha aquí.

Si quieres continuar leyendo hazte suscriptor desde aquí y descubre nuestras tarifas.