Diario de Mallorca

Diario de Mallorca

Contenido exclusivo para suscriptores digitales

La prèvia

Llevant musical

Carmen.- Avui dissabte i a l'Auditori Municipal l'Esponja de ses Salines (21h), el grup de ballarins format per Hazem Zakaria, Laura Álvarez, Alejandro Haro i Cristina Juaneda, oferiran una versió en format ballet de l'òpera Carmen, de Georges Bizet. La dansa es posa al servei d'una història d'amor, gelosies i mort que la música del compositor francès va saber captar de forma magistral.

La producció d'aquest espectacle és de Cultural-ment i és la seva segona proposta de ballet que porta a bon port amb la col·laboració del coreògraf egipci, resident a Mallorca, Hazem Zakaria. La primera fou Black or white i, com ara també a Carmen, intentava demostrar "d'on venim i cap enllà on no hem d'anar pel que fa a la violència de gènere i la drogadicció", segons paraules de Bernat Clar, portaveu de la productora.

Un decorat simple en forma de barra de taverna, serà l'espai en el qual es mouran els dansaires representant contrabandistes, cigarreres, gitanos, soldats, toreros... tots ells vestits amb robes dissenyades per Laura Álvarez.

Requiem.- De Manacor arriba la notícia de la interpretació a Barcelona d'una partitura de Josep Ros.

Avui, la Capella del Col·legi Major Ramon Llull de Barcelona (22h), serà l'escenari en el qual el cor de Cambra Ars Antiqua (dirigit per Xavier Gelabert) interpretarà una versió per a piano, solistes i cor del Requiem Sebastiani, que el compositor estrenà el 1985 i que dedicà a la memòria de Sebastià Rubí, autor de la lletra del sainet Ai Quaquin que has vingut de prim.

Està previst que aquesta versió amb piano també es pugui escoltar a Mallorca les setmanes vinents.

Compartir el artículo

stats