Diario de Mallorca

Diario de Mallorca

Contenido exclusivo para suscriptores digitales

Orell

Andreu Orell Salvà.

Premsa

¶Ens ha deixat Andreu Orell Salvà, un artista nascut a Palma fa 93 anys. Començà repartint el diari “Baleares”, la capçalera en la qual, anys més tard, acabaria publicant els seus dibuixos amb acudits sobre futbol. També feu il·lustracions per a “Fiesta Deportiva” i “Hoja del Lunes”, setmanari en el qual, durant la transició, conreà el dibuix i la caricatura humorístics, com no podia ser d’altra manera en una persona amb gran sentit de l’humor.

Llull

·Orell treballà, primer, al ferrocarril de Sòller i de 1943 a 1946, estudià Belles Arts a l’Escola d’Arts Aplicades i Oficis Artístics de Palma i el 1952 li encarregaren l’estàtua de Ramon Llull que subjectant el Llibre d’Ave Maria presideix el claustre del monestir de La Real. Llull vist per Orell, una visió elegant del personatge, sens dubte.

Exposicions

¸Com a pintor, realitzà exposicions individuals a Sòller i Palma i participà en un gran nombre de propostes col·lectives, normalment a través d’obres paisatgístiques i retrats, a l’oli i amb aquarel·la. Segons escriví Gaspar Sabater al seu llibre La pintura contemporània en Mallorca, Orell fou un pintor “neoimpressionista amb valors estructurals que donen força i contingut a la seva obra, tot unit a la utilització d’un color just i harmoniós”.

Publicitat

¹Durant dècades es dedicà al dibuix publicitari, quan encara el disseny gràfic es feia a mà, artesanalment, sense l’ajuda de programes informàtics. D’ell són alguns dissenys de cartells de festes i fins i tot també signà etiquetes de productes com una del brandy Suau del Pont d’Inca. L’Enyorarem.

Compartir el artículo

stats