Diario de Mallorca

Diario de Mallorca

Contenido exclusivo para suscriptores digitales

Art

L’octubre del 2021, Cala Millor serà la millor opció

Interior de l'exposició

L’auditòrium de Sa Màniga recull una exposició d’art contemporani patrocinada per Ajuntament de Sant Llorenç i comissionada per Antoni Sansó que ens mostra un grapat d’obres “molt potents” emmarcades dins la segona meitat del segle XX i més concretament dins dues avantguardes: l’informalisme europeu i l’abstracció.

Com bé va dir una bona amiga, l’exposició és” manejadissa”: no embafa per la quantitat de quadres però poques vegades trobarem dins un mateix espai Tapies, Saura, Ràfols Casamada, Hernández Pijuan, Guinovart, Monpó, Campano, Xavier Grau, Bechtold, Barceló, Plensa, Sicilia, Broto, Gordillo, Susana Solano, García Sevilla, LAmazares, Eva Loots o Guillem Nadal per tancar la llista.

L’exposició actual, obri la porta a una innovadora proposta que vol conjugar una oferta cultural d’art contemporani com a complement d’un turisme d’oci, una aposta diferent, atractiva, i part damunt tot, VALENTA. És el punt de partida per promoure l’art i la cultura en un projecte avantguardista i ambiciós: es tracta d’anunciar que durant tot el proper mes d’octubre del 2021 Cala Millor oferirà una mostra d’exposicions individuals als Hotels de Cala Millor.

La idea és fer d’aquests hotels un reclam prou atractiu perquè el turista que els visiti pugui tenir a l’abast un itinerari per gaudir d’un bon grapat d’exposicions on els artistes mostrin la seva obra més enllà de la convencional galeria, estudi o museu.

Aquí ja no hi valdria no anar a una exposició per allò de “ens fa peresa” sinó que la mateixa exposició formaria part d’un oci mesclat amb pinzellades culturals que em sembla una proposta d’entrada per aplaudir. Es evident que la nova situació demana propostes de petit format adaptades a un espai i un públic més reduït. Malauradament, crec que ens queda temps fins a poder gaudir de grans mostres d’art o esdeveniments molt més multitudinaris però per altra banda, penso que pot resultar molt atractiu acostar l’art al moments d’oci i descans on tot convidi a endinsar-se dins el mon de la creació i la imaginació.

Tots els hotels implicats formaran un itinerari cultural que durant el proper mes d’octubre del 2021 convertirà Cala Millor en un destí diferent on els visitants podran gaudir a l’hora del descans i el plaer d’una àmplia oferta cultural: casi res!!!

Dit això, quedeu tots ben convidats a venir a la nostra zona i a dissenyar la vostra pròpia ruta i fer-ne un tast.

I parlant de tast em ve al cap una proposta: perquè no afegir a cada exposició de cada hotel una mostra gastronòmica d’un artista culinari de l’entorn de llevant?

Ho dic per allò de que a la mediterrània tot sol acabar en taula, i perquè art i gastronomia comparteixen creació, originalitat i avantguarda.

Compartir el artículo

stats