Diario de Mallorca

Diario de Mallorca

Contenido exclusivo para suscriptores digitales

Passeig de ronda

Òpera i TV

Teatre Principal.

Temporada. A la fi s´ha presentat la que serà la propera temporada d´òpera del Teatre Principal; s´ha fet amb retard però ja va bé. Títols?Doncs una mica de tot: Viena (Le nozze di Figaro), França (Werther), Itàlia (Norma) i Mallorca/Madrid (El reloj de Lucerna de Pere Miquel Marquès). El director del Teatre, Carlos Forteza ha optat per un cert risc, me n´alegro. I a més compta amb el qui fou director artístic de l´espai en la legislatura anterior, José María Moreno. En aquest país ens oblidam massa aviat dels nostres artistes. Per que no es convida també Francesc Bonnin?

Cinòpera. De totes maneres, avui si hom vol gaudir de l´òpera en directe (que no en viu) té el mitjà cinematogràfic. Majoritàriament des del Covent Garden de Londres però també des d´altres escenaris del món, algunes sales de cine oferten la possibilitat de veure i escoltar, a temps real, alguns títols de la seva temporada lírica. Aquest curs ja hem pogut veure La Flauta Màgica de Mozart i La Bohème de Puccini.

Més òpera. A través d´un projecte, Opera 4.0, l´Auditòrium de Palma fou escenari, fa unes setmanes, de la representació de Le Nozze di Figaro mozartianes. El violinista Ramon Andreu liderà un grup instrumental format per bons músics illencs que, dirigit per Giuliana Retali, acompanyà la funció que vocalment assolí un nivell mig més que acceptable.

TV. És la pedagoga Maria Antich qui coordina, un cop al mes i a Ona Mediterrània, una tertúlia en femení sobre temes diversos. El passat setembre posà sobre la taula el món de la televisió. Hi digueren la seva dones com l´administrativa Montse de la Plana, la historiadora Dolors Marín, la professora i directora de cor Francisca Mas i les estudiants Maria Estelrich i Ana Pizà. Molt interessant.

Compartir el artículo

stats