Síguenos en redes sociales:

Contenido exclusivo para suscriptores digitales

Sopa torrada de peix amb pilotes

Cuina amb memòria | Sopa torrada de peix amb pilotes

La sopa torrada és considerat un plat de categoria, ideal per a les grans ocasions. Es pot fer amb brou de carn o de peix

La sopa torrada, feta amb llesques de llonguet torrades dins el forn, no té cap semblança amb les sopes tradicionals. Aquestes es fan amb pa i són molt primes, especialment des de que no es fan amb el trinxet sinó amb una talladora mecànica, mentre que les de llonguet, de color, sabor i textura diferent, són més gruixades. Dins el receptari hi ha fórmules diverses de sopa torrada: de carn o peix, enriquides -o no- amb vegetals i pilotetes més petites de l’habitual. Potser sempre el més important sigui obtenir un brou de qualitat. Les pilotetes s’obtenen aprofitant la carn o el peix bullit.

Ingredients

Sopa torrada, peix variat, gerret, ceba, tomàtiga, carxofes, pèsols (o també pèsols de bullir o de garrova), oli, all, julivert, llorer, 1 ou, pa mullat, farina, pebre bo i sal. 

Preparació

  • Elaborarem un bon brou de peix. Sofregirem en oli una ceba petita tallada en juliana; minuts després hi afegirem tomàtiga, un all aixafat i un brot de julivert. Minuts després introduirem el peix, que també sofregirem i li donarem unes quantes voltes. Podem aprofitar els caps de peix (rap o lluç, per exemple) que tenguem reservats. 
  • Afegirem l’aigua i una punta de fulla de llorer i deixarem bullir uns 20 minuts. Eliminarem l’escuma que es produeixi.
  • Colarem el brou. Posarem la quantitat que necessitem dins una olla o greixonera.
  • Quan el brou prengui el bull, hi introduirem unes carxofes tallades en grells o en quarts i una grapada de pèsols. Al llarg dels mesos que no hi ha pèsols tendres, es poden utilitzar els de garrova.
  • Abans, haurem seleccionat les popes del peix bullit, sense cap espina (els caps d’un peix gros aporta molta popa aprofitable). 
  • Tallarem amb el ganivet aquesta popa, a la qual afegirem mica de pa, julivert ben picat i all al gust, no massa. Ho assaonarem amb sal i pebre bo i agregarem un ou per fer lligar la massa.
  • Ho mesclarem bé, farem unes pilotetes un poc més grans que avellanes, les passarem per farina, les fregirem i reservarem.
  • Quan les carxofes i els pèsols són quasi cuits, introduirem les pilotetes dins el brou, tan sols uns minuts, suficients perquè aportin el seu gust.
  • Posarem la sopa torrada dins plats individuals (la quantitat a gust del comensal) i l’escaldarem amb el brou, la verdura i les pilotetes.  

Esta es una noticia premium. Si eres suscriptor pincha aquí.

Si quieres continuar leyendo hazte suscriptor desde aquí y descubre nuestras tarifas.