Síguenos en redes sociales:

Contenido exclusivo para suscriptores digitales

Confitura i licor de llimona

Confitura i licor de llimona

Maig és un bon mes per a la recollida de llimones. Els esplets de les llimoneres són tan generosos que sovint es deixa perdre la fruita

Encara que avui resulti impensable una cuina sense llimones, no va ser fins a l’Edat Moderna que es va desenvolupar el conreu de la llimonera a l’Europa meridional. L’aroma de la clovella és habitual en plats dolços, com les coques de torró i greixoneres de llet o brossat. El suc de la fruita permet donar brillantor i vivacitat a fruites i verdures, ja sigui en ensalades, en confitures o melmelades. Unes gotes de llimona acompanyen arrossos i altres guisats tradicionals i resulten imprescindibles per preparar adobs de carn o de peix. Són celebrats els gelats, sorbets i refrescs fets amb el seu suc.

Per la confitura:

  • 1 kg de llimones pelades.
  • 1 kg de sucre i 250 ml d’aigua. 

Per al licor:

  • 1,750 l. d’aigua.
  • 1 l. d’esperit.
  • 300 g de sucre.
  • 9 llimones. 

 Preparació:

1- Preparació de la confitura:

  • Recepta de les monges Benedictines de Manacor, que preparen unes confitures de gran qualitat.
  • Eliminarem la pell de les llimones i les bullirem fins que s’hauran reblanit.
  • Traurem les llimones. Les xaparem per la meitat i les posarem en aigua freda al llarg de 4 dies. És convenient, per tal d’eliminar l’excés d’amargor, canviar l’aigua dos pics cada dia.
  • Dins una greixonera de test hi posarem igual pes de sucre que el de les llimones netes i un tassó (250 ml) d’aigua per quilo de fruita. 
  • Quan estigui a punt de bullir, hi agregarem les llimones xapades en làmines fines o bé capolades, sense cap pinyol. Les bullirem durant mitja hora i apagarem el foc. Farem el mateix tres dies seguits, sempre a foc suau.
  • Empotarem la confitura en recipients de vidre i els bullirem un mínim de 20 minuts.

2- Preparació del licor:

  • Pelarem les llimones i ens quedarem solament amb la pell groga, sense gens de blanc. Amb les mateixes llimones, per tant, podem elaborar confitura i licor.
  • Posarem a macerar les pells obtengudes amb l’esperit al llarg de 21 dies.
  • El dia 21 prepararem un almívar amb 1,75 l. d’aigua i el sucre. En haver alçat el bull, el deixarem refredar. 
  • Colarem l’esperit i el mesclarem amb l’almívar. Embotellarem el licor i ja podem consumir-lo, però serà millor si el deixam reposar.
  • Tant en la confitura com en el licor podem variar la proporció de sucre.  

Esta es una noticia premium. Si eres suscriptor pincha aquí.

Si quieres continuar leyendo hazte suscriptor desde aquí y descubre nuestras tarifas.