Síguenos en redes sociales:

Contenido exclusivo para suscriptores digitales

Arròs amb colflori i carxofes

Arròs amb colflori i carxofes

Al camp mallorquí es comencen a collir carxofes blanques i la colflori inicia la temporada, que arribarà fins a la primavera. La colflori és originària del Pròxim Orient i ja es coneixia a l’antiguitat (encara que només s’utilitzava amb finalitats terapèutiques), però van ser els romans els primers en cultivar-la. D’Itàlia es va estendre a altres països de la Mediterrània a partir del Renaixement i el seu conreu es va generalitzar a Europa dins el segle XVIII. Abans era molt més petita; el color blanc, els brots apinyats i una mida més gran és fruit d’una perllongada selecció artificial.

320 g d’arròs, 8 brots de colflori, 2 carxofes, 150 g de mongeta tendra, 1 ceba, 2 tomàtigues de ramellet, 1 patata, ½ llimona, dos alls, oli, sal, espècies com Jamaica, nou moscada, pebre bo, canyella i clau; pebre bord i pebre bo (opcional: esclata-sangs i safrà).

Sofregirem amb oli, dins una greixonera de test una ceba i dos alls, tot ben tallucat. Remenar adesiara. 8/10 minuts després hi agregarem les tomàtigues de ramellet pelades i capolades. Si disposam d’uns esclata-sangs o altres bolets, els hi afegirem uns minuts després i els mesclarem bé amb la salseta. Netejarem i trossejarem les carxofes i, per tal que no s’obscureixin, les untarem amb suc de llimona. Hi agregarem una patata tallada en làmines molt primes per espessir el brou; immediatament després hi abocarem un litre i mig d’aigua o brou (de verdures si volem que el plat sigui del tot vegetarià). Deixarem que la mitja llimona utilitzada, bulli dins el brou. Deixarem bullir uns 10/15 minuts. Tot seguit, introduirem les mongetes tendres, tallades en trossos de 4 o 5 cm. i les carxofes tallades en grells. Deixarem bullir 5 minuts més. Traurem la mitja llimona. Amb el brou ben bullent hi agregarem l’arròs i el girarem. Poc després, introduirem els brots de colflori no massa grossos (ni massa petits). Hi afegirem una espipellada d’espècies de tots els sabors i per tal que doni color al plat, a més del gust, un polset de pebre bord. Hi anirien molt bé uns brins de safrà. Deixarem bullir l’arròs uns 15 minuts, o bé segons la recomanació de la marca. Servirem el plat ben calent. Ha de sortir brouós.

Esta es una noticia premium. Si eres suscriptor pincha aquí.

Si quieres continuar leyendo hazte suscriptor desde aquí y descubre nuestras tarifas.