Diario de Mallorca

Diario de Mallorca

Contenido exclusivo para suscriptores digitales

Dionís a taula

Un blanc untuós i agradable en boca fet a Llubí

Gall favat 2019, Molí d'en Blanc

Un blanc untuós i agradable en boca fet a Llubí

Un dels cellers que s'han obert darrerament a Mallorca és Molí d'en Blanc, a Llubí. En aquesta ocasió no som davant una inversió de capital forà, ans al contrari, ens trobam davant la il·lusió d'un mallorquí que vol treure profit de la terra dels seus avantpassats. Es tracta d'Antoni Perelló, mestre artesà de licors de quarta generació, conegut per les destil·leries 2Perellons.

L'any 2017 va posar en marxa aquesta curolla i ara en presenta els fruits. La finca Molí d'en Blanc prové de la part materna, la qual no té res a veure amb destil·lats, i hi destaca el molí fariner que li dona el nom, on Perelló hi viu amb la seva família. Es tracta de sis quarterades sembrades de Premsal, Chardonnay, Viognier, Callet i Merlot. Avui, presentam Gall Favat, un blanc fet amb un cupatge de Premsal (40%), Chardonnay (40%) i Viognier (20%). Aquest primer vi el va fer amb la col·laboració de Cati Galmés i Ribot, tot i que els següents ja els farà al celler que és a punt d'inaugurar a la mateixa finca de Llubí.

La il·lustració és obra de l'artista Luis Vidal. És un vi d'un color daurat intens, elegant i amb llàgrima densa. Hi destaquen aromes cítriques i en boca és untuós, amb un pas agradable i un final sec.

Compartir el artículo

stats