Diario de Mallorca

Diario de Mallorca

Contenido exclusivo para suscriptores digitales

INFRAESTRUCTURES

Primera pedra del nou Liceu Francès de Palma

El nou edifici de 9.700 metres quadrats, dissenyat per l'arquitecte Giuseppe Violante, s´ubicarà a sa Teulera

El nou Liceu Francès s´ubicarà a Sa Teulera.

El Liceu Francès creix a Palma. El passat 27 de gener va dur a terme l´acte de col·locació de la primera pedra del nou centre, al qual assistí el conseller d'Educació , Martí March, i el regidor d'Urbanisme de Palma, José Hila, així com el conseller adjunt enviat de l´ambaixada de França a Madrid, Gautier Lekens.

El nou centre, dissenyat per l'arquitecte Giuseppe Violante i el seu equip Zanobia Arquitectura, es construirà en una parcel·la de 9.700 metres quadrats a Sa Teulera i comptarà amb una superfície construïda de més de 5.500 mestres distribuïts en dos nivells i adaptats a persones discapacitades. També disposarà de 4.000 metre quadrats de superfície lliure arbolada.

Per respectar l'entorn urbà existent, l'edifici s'ha ideat per crear una sensació de menor altura en què es crearà una coberta de jardí per no trencar-se amb l'estètica del paisatge.

El nou Liceu Francés, que acollirà prop de 750 alumnes, estarà equipat amb biblioteques, mediateca, sala de projecció, tallers de dibuix, tallers de ciència i informàtica, menjadors, pista coberta, saló d'actes, zones de professorat, pistes exteriors, rocòdrom i zones de recreació per als alumnes. A més, comptarà amb aparcament privat per als usuaris.

"El Liceu Francès de Palma és molt rellevant per al conjunt de la comunitat francesa present a l'illa", afirmà Lekens, que també expressà la seva voluntat d'enfortir la col·laboració amb les Illes Balears "en tots els àmbits".

Per la seva banda, el conseller Martí March va assegurar que "el sistema educatiu mallorquí se sent orgullós de comptar amb un centre com el Liceu en què conviuen diversos idiomes, com el francès, l´espanyol, el català i l´anglès, i en què es motiva els alumnes per a la utilització de tots ells".

A més de les autoritats, a l´acte de col·locació de la primera pedra també hi participaren, pares, alumnes i exalumnes del centre.

Compartir el artículo

stats