Diario de Mallorca

Diario de Mallorca

Contenido exclusivo para suscriptores digitales

Activitats

Preparats per anar a la Universitat

La UIB ha dissenyat un programa d´activitats per donar a conèixer els estudis i resoldre els dubtes dels futurs universitaris

Alumnes de batxillerat durant una de les jornades de portes obertes que s´organitzen durant el curs.

La Universitat de les Illes Balears ja té a punt un nou programa d'activitats adreçat als futurs estudiants de grau, amb la intenció d'ajudar-los a escollir el seu futur donant-los a conèixer l'oferta d'estudis de la UIB, i de facilitar-los el procediment d´accés i admissió dissenyat pel Vicerectorat d'Estudiants amb el Programa d'Orientació i Transició a la Universitat, POTU (Universitat de les Illes Balears i Conselleria d'Educació i Universitat del Govern).

El programa es divideix en diversos apartats que inclouen activitats que es duen a terme tant als centres educatius com al campus. A més, hi ha una secció per a la participació dels estudiants i un programa d'activitats per a alumnes d'educació primària, sense oblidar les xerrades informatives als pares.

La UIB et visita

Aquest bloc d'activitats es du a terme als centres educatius. Els professors i el personal tècnic de la Universitat s'hi desplacen per informar i orientar sobre els estudis superiors i facilitar el procés de transició a la Universitat. Dirigides especialment a 4t d'ESO, Batxillerat i cicles formatius de grau superior, s'ofereixen xerrades sobre els estudis universitaris o els camins a seguir en finalitzar l'institut.

A més, hi ha diversos tallers i la UIB també participa a fires i activitats que durant el curs s'organitzen a centres de secundària.

Vine a la UIB

Amb les activitats d´aquest bloc, el campus de la Universitat s'obre per donar a conèixer els estudis de grau, les instal·lacions i els serveis que ofereix als seus estudiants. Hi ha xerrades, presentacions d'estudis de grau, tallers, jornades de portes obertes a escoles i facultats i trobades tant per a futurs alumnes universitaris com per a pares.

Les presentacions d'estudis s'inclouen dins el cicle Els dimarts a la UIB. També s'organitzen activitats pràctiques als laboratoris com els Demolab, el Demotec o l'Arqueòdrom i altres activitats, tallers i cicles sobre la Universitat, la importància dels estudis universitaris i l´oferta de la UIB i altres aspectes relacionats amb la societat de les Illes.

Participa amb la UIB

En aquest apartat, s'hi inclouen les proves, premis i concursos que tenen com a finalitat difondre la importància dels estudis superiors entre els futurs alumnes i facilitar la seva incorporació a la Universitat. Hi ha des de la Lliga de Debat Escolar fins al Campionat d'Emparaulats o un concurs de vídeo divulgatiu sobre ciència i tecnologia, passant pels premis d'investigació del Consell Social de la UIB i sense oblidar les convocatòries de les Olimpíades escolars, les miniolimpíades i les Proves Cangur.

Hi ha activitats que es poden sol·licitar durant tot el curs, mentre que d´altres es fan en dates concretes. Per participar-hi cal inscriure-s´hi a través de la web.

Compartir el artículo

stats