Diario de Mallorca

Diario de Mallorca

Contenido exclusivo para suscriptores digitales

Activitats

Deu alumnes coneixeran ´El gust dels aliments de les Illes Balears´

L´empresa pública Semilla lliura els premis de l´activitat escolar que ha dut a terme durant el curs amb l´objectiu que els alumnes posassin en valor el sector primari de les Illes Balears i els productes amb segell de qualitat

Les famílies premiades recolliren un lot de productes amb segell de qualitat.

Quin gust tenen els aliments de les Illes Balears? Més de 860 alumnes de cinquè i sisè d´educació primària de 26 escoles ho han pogut descobrir durant el curs que ara acaba gràcies a l´activitat El gust dels aliments de les Illes Balears, oferida per l´empresa pública Serveis de Millora Agrària i Pesquera de les Illes Balears (Semilla).

S´han realitzat 38 xerrades informatives als centres educatius que han participat al projecte durant les quals els escolars han conegut han conegut les característiques dels aliments amb segell de qualitat Sobrassada de Mallorca, Oli de Mallorca, Ensaïmada de Mallorca i Formatge Mahón-Menorca.

L´objectiu de l´activitat ha estat donar a conèixer als alumnes illencs el sector primari i els productes amb segell de qualitat de les Illes Balears i que els joves aprenguessin a apreciar aquests productes i a diferenciar-los d´altres de similars que tenen a l´abast, alhora que adquirien, també, hàbits d´alimentació sans i equilibrats.

Quan acabava cada sessió a les escoles, es repartien unes enquestes, dirigides als pares, sobre el consum dels aliments de les Illes. Les famílies que les varen respondre, varen participar en el sorteig de deu lots de productes amb segell de qualitat, que ja s´han lliurat als guanyadors en un acte al qual assistí el conseller d´Agricultura i Medi Ambient, Vicenç Vidal.

Els premiats en aquest projecte han estat Joan Ander, de l´escola Santa Maria, de Palma; Carlos Ruiz, del centre Blanquerna, de Marratxí; Vanessa Giraldo, de na Penyal, a Cala Millor; Rubén Millan, de l´escola Nicolau Calafat, de Valldemossa; Carla Alonso, del centre Gabriel Janer Manila, de Marratxí; Bryan Díaz, de l´escola Rei Jaume I, de Palma; Andrea Capó, del centre els Molins, de Búger; Aina Tomàs, de l´escola Mestre Guillem Galmés, de Sant Llorenç des Cardassar; Pau Sánchez, de l´escola Badies de Llucmajor, i Hugo Boned, del centre Can Misses, d´Eivissa.

Compartir el artículo

stats