Diario de Mallorca

Diario de Mallorca

Contenido exclusivo para suscriptores digitales

Activitats

El comerç més proper s´acosta als alumnes

Escolars del CEIP Mestre Colom de Bunyola i del CC Sant Francesc de Muro inauguren el projecte educatiu Comerç i Escola, que vol acostar els alumnes al comerç de proximitat

Escolars del CEIP Mestre Colom de Bunyola han visitat un dels comerços més innovadors del poble.

Els alumnes del CEIP Mestre Colom de Bunyola i CC Sant Francesc de Muro han encetat aquest tercer trimestre el projecte Comerç i Escola, una iniciativa de l´Institut d´Innovació Empresarial (IDI) que es proposa acostar els escolars de primer cicle d´Educació Primària al teixit comercial del seu municipi.

Els alumnes han visitat comerços emblemàtics del seu poble i han treballat les fitxes de la proposta didàctica, que pretén donar-los a conèixer les característiques més significatives del comerç del seu municipi, així com la varietat de productes i serveis que ofereixen. A més, vol aconseguir que els alumnes siguin capaços d´elaborar criteris per consumir de manera activa, crítica i responsable.

Comerç i Escola presenta una proposta didàctica a partir de diverses actuacions coordinades. En primer lloc, es planteja una visita guiada a comerços del municipi, durant la qual els alumnes coneixen també els diferents oficis dels comerciants. El recorregut inclou no tan sols els negocis tradicionals sinó també les botigues més innovadores de la localitat. Per altra banda, treballen a l´aula un material didàctic preparat per l´IDI que els permet fer feina amb les diferents tipologies de comerços relacionant-los sempre amb els de la seva localitat.

La proposta té un caràcter obert ja que ha de ser el professorat i el municipi qui gestioni el material i acabi de definir les activitats en funció de les característiques pròpies del municipi.

Els Agents d´Ocupació i Desenvolupament Local (AODL) dels diferents municipis són els encarregats de donar a conèixer Comerç i Escola als diferents centres escolars de cada localitat.

De moment, un total de tretze centres educatius d´Ariany, Llubí, Manacor, Montuïri, Petra, Pollença, Sant Joan i Vilafranca tenen previst iniciar l´activitat el curs que ve.

Compartir el artículo

stats