Diario de Mallorca

Diario de Mallorca

Contenido exclusivo para suscriptores digitales

Activitats

Celebració dels 40 anys de l'edifici del Mossèn Alcover

L'institut de Manacor es prepara per a commemorar l'efemèride

L'activitat central coincidirà amb la setmana dedicada a Mossèn Alcover a Manacor. IES MOSSÊN ALCOVER

L'institut d'educació secundària Mossèn Alcover de Manacor es prepara per a celebrar, l'any que ve, el 40è aniversari de la inauguració de l'actual edifici del centre educatiu.

La comunitat educativa del centre ha preparat una activitat central que coincidirà amb la setmana que Manacor dedica a Antoni Maria Alcover i que vol ser una reivindicació de la figura de l'il·lustre filòleg. Serà també un acte de germanor amb la Institució que duu el seu nom.

Posteriorment, i amb periodicitat mensual, el centre celebrarà altres actes que posaran de relleu la trajectòria de l'institut i la seva importància en la vida cultural i intel·lectual de Manacor.

La història de l'edifici de l'IES Mossèn Alcover comença el 1964, quan la premsa manacorina anunciava que l'Ajuntament havia adquirit 26.000 metres quadrats de terreny a es Canyar, per a edificar-hi un institut de secundària. Les obres patiren moltes vicissituds i s'allargaren. Per aquest motiu, de manera provisional, les classes es feien en l'antic quarter de sementals de Manacor, allà on actualment hi ha el CEIP Simó Ballester.

L'any 1975 es va inaugurar l'actual edifici, on s'impartien estudis de batxillerat; a partir de la dècada de 1990, amb l'arribada de la LOGSE, el centre va ampliar la seva oferta a l'alumnat de la secundària obligatòria (ESO) i a la Formació Professional de Grau Mitjà i Superior.

L'àmplia oferta educativa de l'IES Mossèn Alcover -que inclou la possibilitat de cursar el batxillerat en règim de nocturn- i els seus resultats acadèmics l'han convertit en un referent de tota la zona del llevant i migjorn de l'illa. A més, l'edifici va ser durant anys la seu de l'Escola Municipal de Mallorquí i actualment acull també l'Escola Oficial d'Idiomes.

Compartir el artículo

stats