Diario de Mallorca

Diario de Mallorca

Contenido exclusivo para suscriptores digitales

Activitats

Agermanaments escolars virtuals

Alumnes del CEIP Vialfàs de sa Pobla participen en un projecte internacional d'eTwinning amb escolars de Grècia

Alumnes del CEIP Vialfàs participen en un dels projectes. CEIP VIALFÀS

El passat dimecres, 25 de novembre, es va dur a terme al Centre de Professorat de Palma la I Jornada eTwinning de les Illes Balears. Des del Centre de Professorat de Palma es va establir una videoconferència amb els centres de professorat de Menorca, Eivissa i Formentera, per tal de poder prendre part en la Jornada de manera simultània.

Es varen presentar les noves ambaixadores eTwinning de la nostra comunitat, Marta Nebot, de Menorca, Emilia Badenes, de les Pitiüses, i Núria Valluguera i Joana Aina Pol de Mallorca.

A la Jornada, a la qual va assistir Pilar Antolín del servei nacional d'eTwinning, es va presentar el blog d'eTwinning de les Illes Balears i es va encoratjar els assistents a participar en projectes i a difondre la nova plataforma del programa (www.etwinningillesbalearsblog.wordpress.com).

Què és eTwinning?

L'eTwinning són agermanaments virtuals entre centres educatius de països membres de la Unió Europea, així com d'altres països limítrofes amb Europa i amb relacions especials amb la Unió.

Alumnes de totes les edats, des d'Infantil a Batxillerat i alumnes de règims especials (EOI, Conservatori...) poden participar d'aquests agermanaments per tal de millorar i donar importància a la dimensió europea dins de l'educació.

L'eTwinning és la major plataforma educativa a nivell mundial amb més de 149.000 centres inscrits i 342.000 docents de tot Europa i voltants.

Mestres i alumnes hi interactuen de manera virtual sense interferències externes de cap tipus.

Per ser-ne membre cal ser mestre o alumne i donar-se d'alta a la pàgina del projecte www.etwinning.net. Un cop validat dins el sistema i confirmada la identitat del demandant com a mestre o alumne es pot començar a treballar en xarxa amb altres centres que cerquen desenvolupar les mateixes estratègies i habilitats.

A la nostra comunitat a hores d'ara hi ha 172 centres d'alta a la plataforma i un nombre semblant de projectes en execució.

El CEIP Vialfàs, de mà de la mestra d'anglès i ambaixadora eTwinning, du a terme un projecte amb els alumnes de sisè. Aquesta classe està agermanada amb una altra de Karpenissi (Grècia) i els alumnes treballen la secció europea d'Art mitjançant un projecte eTwinning.

Els alumnes d'ambdós països treballen de manera col·laborativa amb eines tals com Padlet, Google Docs, Quizzr, Titanpad, Ecosketch... per fer les seves tasques dins i fora de l'aula.

El projecte anomenat Arty Party Team, utilitza la llengua anglesa com a mitjà de comunicació entre els alumnes, fomentant així la motivació i l'interès dels alumnes en el seu aprenentatge i millora.

L'espai públic d'aquest projecte es pot visitar en la següent adreça: https://twinspace.etwinning.net/10523/home.

Compartir el artículo

stats