Diario de Mallorca

Diario de Mallorca

Contenido exclusivo para suscriptores digitales

Activitats

Educació en el medi ambient

El Consell ha presentat el seu programa educatiu en medi ambient, que ofereix una quinzena d'activitats centrades en la serra de Tramuntana i la sensibilització en la reducció de residus - El període d'inscripció finalitza demà

Els marges són protagonistes de les activitats. A la imatge, alumnes del CEIP Jaume I de Palma.

El Departament de Medi Ambient del Consell de Mallorca ha publicat l'oferta d'activitats mediambientals d'aquest curs per als escolars.

El programa presenta enguany diverses novetats, entre les quals destaquen cinc activitats de sensibilització sobre residus i enfocades a la reducció en origen.

L'oferta educativa inclou també sortides a a l'illa de la Dragonera, al Jardins de Natzaret, a Raixa i amb la barca La Balear per la badia de Palma. A més, es duran a terme xerrades sobre el canvi climàtic.

També s'han programat tres itineraris. El primer, de Son Massip fins a la primera casa de neu; el segon, al refugi de Son Amer, per conèixer l'arquitectura de pedra en sec i els molins d'aigua; i el tercer, des del refugi de Can Boi fins a Cala Deià.

Totes les activitats són gratuïtes i és duran a terme de dilluns a divendres, excepte els tres itineraris que també es programaran els dissabtes. El període d'inscripció a les activitats acaba demà, 15 d'octubre, i s'ha de realitzar a través del formulari que es pot trobar a la plana web del Consell o per correu electrònic a educacioambiental@conselldemallorca.net.

Aquestes són les activitats programades aquest curs.

Coneixem el Parc Natural de sa Dragonera

Consta d'un itinerari de 3,5 quilòmetres des de cala Lledó fins al far de Tramuntana. Dirigit a alumnes de primària, secundària, batxillerat i cicles formatius, es farà entre març i juny i es proposa que els escolars aprenguin com l'home i la natura s'han adaptat a la insularitat i descobreixin la història humana lligada a sa Dragonera.

Aprenem de les pedres

Dirigida a sisè d'educació infantil, aquesta activitat es realitza a la finca pública de Son Amer, amb un itinerari didàctic qe inclou el joc Jugam a ser margers. L'activitat é com a objectiu mostrar als infants les utilitats pràctiques de la pedra i sensibilitzar-los sobre la conservació del paisatge de la serra de Tramuntana.

Els oficis de la serra de Tramuntana

És un itinerari, també a la finca de Son Amer, durant el qual s'expliquen els oficis tradicionals de la Serra: els margers, els carboners i els calciners. Per a primària i secundària.

La casa de neu de Son Macip

Un itinerari per la finca de Son Macip dirigit aa lumnes de tercer a sisè de primària i de secundària per conèixer les cases de neu i l'ofici de nevater.

De Can Boi a Cala Deià

Un itinerari de Can Boi fins a Cala Deià pel camí dels Ribassos per tal de prendre consciència del paisatge de la Serra, de l'ús de l'aigua i de l'arquitectura popular. Per a alumnes de primària i secundària.

Navegam amb 'La Balear'

L'activitat que consta d'una explicació sobre el procés de recuperació del vaixell tradicional La Balear i d'una navegació pel port de Palma per descobrir les activitats que s'hi desenvolupen i la seva evolució al llarg de la història. Per a alumnes de tercer a sisè de primària i de secundària.

Coneixem Raixa

Una visita per conèixer la història de la possessió pública de Raixa i el seu entorn. Per a alumnes de tercer a sisè de primària.

Els Jardins de Natzaret

Itinerari per aquests jardins romàntics de Palma. Per a alumnes de secundària, batxillerat i cicles formatius.

Els investigadors ambientals del barri

Una activitat que es desenvolupa a l'escola i al seu barri. Primer es fa una introducció sobre els fems

que podem trobar pel carrer. A continuació, tota la classe ha de sortir al carrer per investigar si hi ha molts de residus.En tornar a l'aula, els alumnes han de compartir les seves experiències i han de proposar què farien per reduir els residus del seu barri. Per a segon curs de primària.

Els detectius del pati

Una activitat per a tercer i quart de primària amb l'objectiu de conscienciar-los sobre els residus que produïm i sobre la necessitat de reduir-los. Després del pati, els alumnes n'han de buidar les papereres, han de classificar els residus en diferents munts i els han de pesar. A continuació, s'ha d'analitzar com es poden reduir.

Investigam els nostres fems

Per a cinquè i sisè de primària. L'equip d'educació ambiental enviarà un qüestionari perquè els alumnes l'emplenin. Posteriorment, guiats per l'equip d'educació ambiental, hauran de posar en comú les dades recollides, les impressions i les conclusions per reduir els residus.

Els residus, què puc fer per reduir-los?

Per a cinquè i sisè de primària i per a secundària. L'activitat comença amb una reflexió sobre les nostres activitats diàries i els diferents tipus de residus que generam. Després es plantegen situacions quotidianes i per a aprofundir en la prevenció en origen dels residus.

Reciclam l'oli de cuina

Per a cinquè i sisè de primària i per a secundària. L'activitat pretén conscienciar els alumnes sobre els problemes que genera l'oli de cuina i sobre la manera com es pot reciclar. També inclou un taller de sabó, com a exemple de reciclatge.

Actuam per aturar el canvi climàtic

També dirigit a alumnes de cinquè i sisè de primària i de secundària. El taller pretén donar a conèixer la importància del canvi climàtic. Es fa una presentació a l'aula, per entendre'n les causes i les conseqüències i després s'obre un debat sobre les actuacions que es poden dur a terme.

Compartir el artículo

stats