Diario de Mallorca

Diario de Mallorca

Contenido exclusivo para suscriptores digitales

Activitats

L'IES Pau Casesnoves, un centre amb quatre projectes europeus Erasmus+

Aquest institut mallorquí participa a quatre programes internacionals emmarcats en l'Estratègia Europea 2020

Grup de participants a una trobada a Mallorca i alumnes a Rendsburg el curs passat. IES PAU CASESNOVES

Erasmus+ és el programa de la Unió Europea en els àmbits de l'educació, la formació, la joventut i l'esport per al període 2014-2020.

Aquest programa està disse-nyat per donar suport als esforços dels països participants per utilitzar de forma eficient el potencial del talent humà i el capital social europeu. En general podem dir que dóna suport a les accions, la cooperació i les eines coherents amb els objectius de l'Estratègia Europa 2020 destinada al creixement, la feina i l'equitat i inclusió social.

El programa Erasmus+ executa tres tipus d'accions diferents:

-Acció clau 1 (KA1). Es tracta de projectes de mobilitat de persones, tant per a alumnes com per a professors.

-Acció clau 2 (KA2). Són projectes de cooperació per a la innovació i l'intercanvi de bones pràctiques.

-Acció clau 3 (KA3). Dóna suport a la reforma de polítiques (cooperació amb organitzacions internacionals, promoció del diàleg, iniciatives innovadores en l'àmbit de la política?).

A l'IES Pau Casesnoves tenim concedits dos projectes de l'Acció clau 1 i dos de l'Acció clau 2.

Els projectes de mobilitat de formació professional (Clau 1 - KA1)

Aquests projectes tenen com a objectiu oferir als nostres alumnes dels cicles formatius de grau mitjà i grau superior l'oportunitat de realitzar estades formatives de qualitat en empreses europees i que siguin reconegudes com a part del mòdul de Formació en Centres de Treball (FCT). Actualment treballam amb empreses de Budapest (Hongria), Rendsburg (Alemanya), Vantaa (Finlàndia) i Plymouth (Regne Unit).

Dins l'acció clau KA102 tenim concedit el Projecte Moving around Europe to learn, a través del qual en el curs 2015-2016 gestionarem 12 beques de mobilitat per a alumnes de grau mitjà i 7 beques per a professors.

Dins l'acció clau KA103 tenim concedit el Projecte de mobilitat d'educació superior, mitjançant el qual en el curs 2015-2016 gestionarem tres beques de mobilitat per a alumnes de grau superior i 1 beca per a professors.

El projecte Active, atractive and interactive eU mathematics (Clau 2 - KA2)

L'objectiu general d'aquest projecte és elaborar un seguit de materials innovadors, atractius i interactius de l'àrea de matemàtiques per als alumnes del segon cicle d'ESO al llarg dels cursos 2015-2016 i 2016-2017.

Aquesta associació està formada per escoles i centres de secundària de 9 països (Bulgària, Itàlia, Croàcia, França, Alemanya, Portugal, Lituània, Estònia i Espanya) que es posaran a fer feina a partir del proper mes d'octubre a Bulgària i que durant els cursos 2015-2016 i 2016-2017 treballaran conjuntament per motivar els alumnes dels seus centres envers l'aprenentatge de les matemàtiques.

Al llarg dels dos cursos de durada, els centres es dividiran en equips de feina de dos (nosaltres amb Lituània) i es reuniran tots de manera periòdica a les diferents trobades ja marcades al calendari del projecte per tal de mostrar les tasques realitzades, concretar-ne d'altres, avaluar la feina feta i fer propostes de millora.

El projecte Ecological and intelligent house (Clau 2 - KA2)

Dirigit als alumnes de cicle quart d'ESO, batxillerat i el cicle formatiu de grau mitjà d'Electrònica, l'objectiu general d'aquest projecte és millorar l'interès i els resultats dels alumnes a les assignatures científiques a través de la tasca de disseny i construcció d'una maqueta d'una casa ecològica i intel·ligent.

L'associació està formada per centres de secundària i formació professional de tres països (Polònia, Turquia i Espanya). Durant els cursos 2015-16 i 2016-17 elaboraran les maquetes, un vídeo del procés de creació, una pàgina web? Els alumnes implicats viatjaran als altres països per tal de conèixer els seus companys de tasca, millorar el seu nivell d'anglès i conèixer les diferents cultures.

A l'IES Pau Casesnoves ens queden un parell d'anys de molta feina amb aquests projectes europeus, anys en els que, tot i les retallades, els augments de ràtio, els augments d'hores lectives i, en general, d'empitjorament de les condicions de feina dels darrers cursos, volem implicar-nos en aquesta aventura per tal de motivar els nostres alumnes i millorar la qualitat de l'ensenyament.

Compartir el artículo

stats