Diario de Mallorca

Diario de Mallorca

Contenido exclusivo para suscriptores digitales

Prèvia

Descobrir Amèrica a través de la música

El cor Musicantes de Mallorca és una formació vocal de cambra que des de fa deu anys ofereix propostes variades, eclèctiques, per emprar el qualificatiu que ells utilitzen per definir-se. I és cert, si repassam la seva trajectòria hi trobam programes dedicats a molts i variats estils, des del cant gregorià fins a la música popular d´arreu del món, passant per la polifonia clàssica, el Barroc, i la música contemporània. Destacables, sens dubte, els concerts dedicats a Zelenka, un compositor molt admirat per Bach, a través de la seva Missa dei Filii, o el també dedicat a Haendel amb el seu Oratori Israel in Egypt, només per citar-ne alguns.

Un altre vessant prou interessant del cor és el dels estrenes. Obres d´altres indrets han pogut ser escoltades a Mallorca per primer cop a través seu, però i sobretot, hem pogut escoltar obres noves de compositors nostres. Pens en concret en Baltasar Bibiloni, de qui el grup estrenà el motet Passer invenit sibi domum, els seus arranjaments de les Cinc Cançons de Guillem d´Efak, i Canticum Novum, un oratori lul·lià, que, juntament amb altres formacions, portaren fins i tot a la Basílica de Santa Maria del Pi de Barcelona.

Avui i dins el Festival de Música de Bunyola (Església Parroquial a les 18.30h) el grup vocal que dirigeix Irina Capriles, farà una passa més i presentarà una sessió dedicada a la música iberoamericana, a través d´un concert que ha titulat Llatinoamèrica, ahir i avui i que tendrà dues parts ben diferenciades.

A la primera, la Música del passat, amb obres dels segles XVII i XVIII trobades a diferents esglésies i catedrals de Mèxic, Bogotà, Lima o Cochabamba. I a la segona, la Música més popular, amb obres de compositors com Astor Piazzola, per exemple, de qui cantaran un arranjament per a veus del seu Verano Porteño.

Compartir el artículo

stats