Diario de Mallorca

Diario de Mallorca

Contenido exclusivo para suscriptores digitales

La prèvia

Bach en bicicleta

Amics de Bach.- A molts d'indrets del món existeixen associacions i fundacions que porten el nom de Bach i que tenen, entre altres finalitats la de difondre la seva música, interpretar-la o simplement trobar-se per parlar del Mestre.

Els amics de Johann Sebastian són (som) multitud arreu del món, tants que constitueixen (constituïm) com una secta amb una certa dosi de frikisme fins i tot.

El Bachcyle, que avui es presenta, neix amb l'esperança de reunir a Mallorca i de forma periòdica els amics de Bach. Que són molts. O almenys això és el que pensa Pere Bonet, creador del projecte, i amb raó, ja que des de fa dos anys (entrarem dins el tercer) entorn de la Quaresma ha aconseguit omplir esglésies amb obres com una Passió o la Missa en si menor.

La cita és avui vespre a l'església de Santa Tereseta (20.30h) a Son Armadans de Palma, i comptarà amb la mezzosoprano Eva Zaicik, de qui ja coneixem el seu talent per haver col·laborat en altres projectes bachians, que posarà la veu a la més que espiritual Cantata BWV 170 (per a contralt i grup de cambra) al costat del BACHrroc Ensemble, que s'encarregarà de la part instrumental.

A més de la cantant francesa, avui sol·licitada als grans festivals europeus, la Coral Universitat Illes Balears participarà en el projecte, que inclou també altres obres vocals, corals i instrumentals. Totes de Bach, naturalment.

Bona iniciativa aquesta de Pere Bonet, qui ha esdevingut aglutinador d'interessants projectes, tots ells amb menys ajuda institucional de la que mereixen. Des d'aquesta columna desitjam que aquest Bachcycle tengui, amb el temps, el seu propi carril. Un carril Bach.

A la ciutat de Nàpols.- Els amants del Barroc tenim una altra proposta, avui a l'església de la Concepció de Palma (20.15h) i demà al convent dels Sagrats Cors de Sòller (19.30h). És la que ens presenta el violinista Bernat Cabot i el seu grup Ars Musicae, a través d'un programa titulat Música napolitana del segle XVIII, amb obres vocals i instrumentals de Nicola Porpora (Concert La Pazzia), Francesco Durante (la cantata Il Ritiro), Leonardo Leo (un Concert per a violoncel i orquestra) i Giovanni Battista Pergolesi (la cantata Orfeo). La violoncel·lista Silvia Serrano i la soprano Montserrat Mozo hi posaran la part solista.

Compartir el artículo

stats