Diario de Mallorca

Diario de Mallorca

Contenido exclusivo para suscriptores digitales

La prèvia

Salomó juga a la Champions

Sadoc és considerat el primer Gran Sacerdot del Temple salomònic de Jerusalem. Assessor primer de David i després de Salomó, fou ell qui l´ungí rei. El sacerdot Sadoc va prendre el corn de l'oli del tabernacle i ungí Salomó, llegim al Primer Llibre dels Reis.

Sadoc, o Zadok, era un personatge realment apropiat per inspirar Haendel a l´hora de compondre una peça musical per a la coronació del rei Jordi II, així Zadok the priest és un dels quatre anthems (himnes) que el mestre escriví per a la cerimònia.

A partir d´una introducció orquestral que va de menys a més, el cor entra de ple quan s´arriba al clímax.

Curiosa i atractiva peça aquesta que Studium Aureum interpretarà anit a l´auditori del Conservatori (20.30h) durant el seu primer concert de temporada, que estarà formada per set propostes variades musicalment i que van des d´aquest programa Haendel fins al contemporani Ola Gjeilo, passant per Bach, Schubert o Mahler, sense oblidar el vuitantè aniversari d´Arvo Pärt.

Zadok the priest serà bona de reconèixer per part dels melòmans assistents, ja que, canviant el text, s´ha convertit en l´himne de la Champions League.

El programa, íntegrament dedicat a Haendel, inclou també el Dettingen Te Deum, que el músic dedicà a una cerimònia reial, la que volia celebrar la victòria britànica sobre l´armada francesa, precisament a Dettingen el 1743.

En aquest cas Haendel utilitza l´himne llatí d´acció de gràcies per excel·lència i atribuït a Sant Ambròs, el Te Deum, i el converteix en una cantata per a cor, solista i orquestra. Pau Bordas cantarà les parts corresponents al baix i, com sempre, Carles Ponsetí dirigirà tot el concert.

Compartir el artículo

stats