Diario de Mallorca

Diario de Mallorca

Contenido exclusivo para suscriptores digitales

La prèvia

A Lluis II de D'Starnberg

Toni Mairata March és un jove compositor mallorquí nascut a Campanet l'any 1994 i resident a Madrid.

Tot i la seva joventut, té un ample catàleg de composicions que han estat interpretades a llocs com Madrid, Londres, Baden Baden, Estocolm... També solistes com Arnau Reynés, qui fa dos anys va incloure la partitura Nostalgie en un recital d'orgue a París, han cregut en la riquesa de les composicions de l'autor illenc i li han volgut donar difusió.

La música de Mairata té quelcom d'escènica, en segons quins moments podríem dir que demana imatges, la qual cosa reflecteix l'interés del compositor pel món del cinema ja que ha treballat a la Hollywood Music Workshop al costat de Conrad Pope, gran orquestrador de les músiques que John Williams creà per a films com Jurassic Park, Harry Potter, El Hobbit o Matrix. Per Mairata, Pope és possiblement el millor orquestrador de Hollywood, és increïble l'experiència i el seu domini de l'orquestra.

I aquest desig de recrear il·lustracions per algunes partitures va arribar al màxim quan va presentar la seva primera simfonia, La Serra de Tramuntana, un recorregut al llarg del nostre patrimoni natural .

Avui el grup instrumental de cordes Deià Chamber Players es presenta a Son Marroig (20.30h) amb un programa en el qual al costat d'obres de Mozart, Vivaldi, Saint-Saëns i Bach interpretarà Starnberg de Toni Mairata March.

Segons el compositor: "Starnberg és una obra inspirada en el llac homònim que es troba a Alemanya, on tràgicament va morir (o va ser assassinat) Lluis II de Baviera, gran mecenes de la música wagneriana. Per aquest motiu la peça es pot considerar una elegia, ja que clarament intenta transmetre sentiments tant de lament com de malenconia, intentant retratar la personalitat turmentosa d'aquest personatge".

La primera versió d'aquesta partitura la va escriure Mairata als 16 anys per a orquestra simfònica però en una revisió posterior l'adaptà per orquestra de cordes.

Compartir el artículo

stats