Un gran compromís amb la salut dels illencs i la formació de professionals altament qualificats, capaços de prendre decisions en els camps de la seva competència. Aquests són els eixos bàsics que presideixen els estudis d´Infermeria de la UIB.

Concha Zaforteza, cap d´estudis de la carrera, explica que els nous professionals seran capaços de "prescriure les cures per ajudar una persona, les famílies o les comunitats a millorar la seva salut al llarg del procés vital, a més d´ajudar-los a adaptar-se als canvis derivats d´aquest estat de salut".

Els futurs infermers tendran assignada la tasca directa de prescriure, a més d´aplicar aquestes cures. Els estudiants, durant la carrera, aprenen també a "fer feina en un equip multidisciplinar", afirma Zaforteza.

El món de la Infermeria reclama professionals capaços de donar resposta a les necessitats de salut de la població illenca. Per això, els responsables d´aquests estudis a la UIB s´esforcen per aconseguir que els futurs infermers siguin "compromesos amb l´evidència científica i amb els valors i actituds ètiques de respecte a la persona i a les diferències", remarca la cap d´estudis.

Europa a l´horitzó

Amb un ampli ventall d´ofertes laborals, Infermeria destaca per la facilitat de trobar feina, però també per les moltes possibilitats de formació que ofereix. Des de les pràctiques, imprescindibles, a hospitals i centres de salut, fins a la possibilitat -convertida pràcticament en obligació- de formació contínua durant total la vida professional.

Zaforteza destaca que, en el procés d´adaptació dels plans d´estudi al nou marc europeu, aquesta diplomatura de tres anys es convertirà en un títol de grau de quatre anys de durada que permetrà l´accés a doctorats i màsters. Aquest fet cabdal no farà necessari que els diplomats hagin de cursar uns altres estudis per accedir al doctorat.

El nou títol de grau potenciarà encara més les pràctiques i possibilitarà que els nous titulats puguin accedir a una carrera investigadora. Zaforteza afirma que aquest fet "permetrà formar líders en investigació i donar resposta a les necessitats de salut de la població".

En definitiva, la carrera d´Infermeria de la UIB ofereix formació puntera a l´Estat espanyol per a tots els interessats a treballar i decidir en un dels camps més compromesos de la societat: la salut.