Diario de Mallorca

Diario de Mallorca

Contenido exclusivo para suscriptores digitales

Tribuna

D'enquestes i de desànim

Deia el poeta valencià Vicent Andrés Estellés que "no podran res contra un poble alegre, unit i combatiu". És per això, que l´enquesta del CIS publicada diumenge té un clar missatge de desànim adreçat especialment als que volen un estat independent d´Espanya.

Les enquestes no tenen com a objectiu saber què votarà la gent, sinó incidir en allò que finalment votaran. Bona mostra d´això són les múltiples consultes que publiquen els mitjans, la gran majoria pro unionistes, que remarquen i miren d´accentuar el sentiment de derrota entre l´independentisme català, que tot i no tenir una república, batega ben fort amb presos polítics i un govern a l´exili.

Puc dir, perquè ho vaig viure així a Barcelona, que l´1 d´octubre va ser una mostra de valentia, d´educació, de respecte i de pacifisme del poble català; d´uns homes i d´unes dones (joves i grans) que durant anys han demanat poder expressar-se, però que al davant no han trobat ningú que els escolti, tan sols s´han topat amb un mur més alt que no pas el que vol construir Donald Trump a la frontera amb Mèxic.

Parlant de nord-americans, fixau-vos com són les enquestes que a les passades eleccions presidencials dels Estats Units, no n´hi va haver cap que donàs la victòria a Trump; tal vegada perquè no interessava engrescar els votants d´aquest personatge tan forassenyat.

Compartir el artículo

stats