Diario de Mallorca

Diario de Mallorca

Contenido exclusivo para suscriptores digitales

Prèvia

1001 i més

Partites i sonates.- El catàleg d´obres de Johann Sebastian Bach no segueix un ordre cronològic, com el que segueixen els catàlegs de la majoria de compositors, sinó que segueix un ordre temàtic. Primer van les cantates, després altres obres vocals i després les instrumentals. El número de cada obra va precedit per les lletres BWV, que són les sigles de l´expressió Bach Werke Verzeichnis, en alemany, o Compendi de les obres de Bach, en català.

Així, podem trobar que la partitura BWV 80 sigui posterior, cronològicament parlant, a la BWV 100.

Les obres que van de la BWV 1001 a la BWV 1006 corresponen a les sis Partites i Sonates (tres de cada) per a violí sol, unes partitures que formen un dels més importants corpus mai escrits per a un sol instrument de corda i juntament amb les sis Suites per a violoncel, que les segueixen en el catàleg i van des de BWV 1007 a BWV 1012, formen una transcendent aportació a la música per a un sol instrument de corda.

Avui horabaixa i a l´Arxiu del Regne (Carrer Ramon Llull de Palma, 20h), el violinista americà Barry Sargent oferirà la primera de dues sessions dedicades a interpretar aquestes sis obres mestres escrites per al violí (la segona sessió, el dissabte 24). Avui les Sonates I i III i la primera Partita. Coneixent la manera de tocar de Barry Sargent, segur que intentarà una aproximació al rigor històric, acostant el so al de l´època de Bach.

Passió.- Amb el títol de La Pasión de Cristo, el Trui Teatre serà avui l´escenari (20h) en el qual diferents solistes vocals, el narrador Gaspar servera, la Societat Musical Santa Cecilia de Son Rapinya, l´Orfeó d´Alaró, l´Orfeó Ramón Llull, el cor de l´AUOM i l´Agrupació Coral Femenina de Sant Francesc, tots dirigits per Mario Errea, uniran esforços per interpretar un repertori de Setmana Santa, a benefici de Mallorca Sense Fam. En el programa l´estrena de l´obra Mare de Déu de Lloseta de Felipe Monge i la Cantata Madre Dolorosa de Pedro J. Viso.

Compartir el artículo

stats