Diario de Mallorca

Diario de Mallorca

Contenido exclusivo para suscriptores digitales

La prèvia

Concerts amb cinc B

Moltes vegades s´ha emprat l´expressió "Les tres B de la història de la música" per referenciar els noms de Bach, Beethoven i Brahms.

Aquests dies tendran lloc a Mallorca uns concerts en els quals el nombre tres queda una mica curt, ja que seran cinc les B que ens trobarem en el programa, la B de Bach, la B de Beethoven, la B de Bartók, la B de Bartomeu i la B de Bernat.

En efecte, l´Orquestra de Cambra de Mallorca, que dirigeix Bernat Quetglas, enceta avui vespre el tercer programa de la seva temporada de concerts. I ho fa a l´espai de la Fira de Fang de Marratxí (20h) a manera d´inauguració. Demà es podrà escoltar el mateix concert dues vegades, primer a l´Auditori de Porreres (12h) i després al Teatre de Lloseta (19h).

Bartomeu Moll-Mas interpretarà la part protagonista del Concert per a teclat, cordes i continu BWV 1055 de Bach, una vertadera delícia, tant en aquesta versió per a clave o piano solista com en l´escrita per a oboè d´amore. Bach sempre sorprèn, sigui quin sigui l´instrument triat per interpretar-lo.

En el concert, que els músics han titulat Contrasts, també hi figura una versió per a orquestra de cordes, que feu Gustav Mahler, del Quartet número 11, opus 95 de Beethoven, que agafa el sobrenom de Quartet Serioso, ja que el compositor titulà el tercer moviment com a Allegro assai vivace ma serioso.

Finalment sonaran també les Danses Romaneses del compositor hongarès Béla Bartók, un recull de temes populars inicialment escrit per a piano, tot i que n´existeixen múltiples versions, per orquestra, per a violí i piano i per a instruments de vent, fins i tot. La que interpretarà l´Orquestra de Cambra de Mallorca ve signada pel seu director, Bernat Quetglas.

Compartir el artículo

stats