Diario de Mallorca

Diario de Mallorca

Contenido exclusivo para suscriptores digitales

La prèvia

Dues propostes

OCM.- Avui horabaixa comença la temporada de l´Orquestra de Cambra de Mallorca que dirigeix Bernat Quetglas. Pels propers mesos, d´ara i fins al mes de juny, han preparat cinc programes diferents dels quals trauran partit mostrant-los a diferents indrets, sempre fora de Palma, la qual cosa té el valor afegit de la descentralització.

Així per exemple, el concert d´avui, que es fa a l´església del Convent de Pollença (19h) es repetirà demà a l´Auditori Municipal de Porreres (19.30h). Per dues vegades, els joves instrumentistes interpretaran el Concert per a oboè K. 314 de Mozart, la Serenata per a cordes d´Elgar i la Simfonia número 94, coneguda com a Simfonia de la sorpresa, de Haydn. Qualificatiu curiós aquest i que ve motivat pel fet que en el seu segon moviment, que comença en forma de piano, fluixet, de sobte sóna un cop de timbal. També la podem trobar referenciada com la Simfonia del cop de timbal.

Com a solista del concert de Mozart, l´orquestra comptarà amb el valencià Bruno Lucas, ja més realitat que promesa. Lucas estudià al Conservatori de les Illes Balears i després feu un Master a la Universitat de Les Arts de Zuric. Ara viu novament a l´illa.

Viva Verdi.- També avui horabaixa, a l´Auditòrium de Palma (20h) i dins aquesta proposta, una mica indefinida, de Festival Música Mallorca, la Capella Mallorquina, una Orquestra formada per a l´ocasió i quatre solistes vocals (la soprano Maia Planas, la mezzosoprano María Luisa Corbacho, el tenor Óscar Marín i el baríton Tohru Iguchi) interpretaran fragments prou coneguts d´òperes famoses.

Amb el títol genèric de Viva l´Opera, José Maria Moreno dirigirà moments estel·lars de títols de Bellini, Bizet, Donizetti, Rossini, Mascagni, Mozart, Puccini, Offenbach i Verdi.

Compartir el artículo

stats