Diario de Mallorca

Diario de Mallorca

Contenido exclusivo para suscriptores digitales

La prèvia

Música per a la mare de Déu (dels Àngels)

Passades ja les festes de la Patrona, comença el Festival de Música de Pollença, que enguany estrena direcció artística col·legiada. Tot sia per a bé dels aficionats.

Avui vespre s´obrin les portes del Claustre pollencí (22h) per rebre la primera de les vuit propostes anunciades, la del Gabrieli Consort que dirigeix Paul MacCreesh amb un programa dedicat exclusivament a peces musicals compostes en honor de la Verge.

Amb el títol Of A Rose is All My Song - A Marian Celebration, la famosa formació coral oferirà un repertori que inclou dues de les principals antífones marianes del segle XVI, Videte Miraculum de Thomas Tallis i Vox Patris Caelestis de William Mundy, al costat d´altres partitures de compositors com Matthew Martin, Herbert Howells i Robert Parsons, entre d´altres, moltes de les quals es poden trobar en alguns enregistraments del grup.

Per entendre l´interès d´aquesta convocatòria, agafem part del text que Antoni Pizà ha escrit a manera de notes al programa. Diu Pizà: "Pot semblar un despropòsit que un concert estival i en principi lúdic, a un país de clares tendències seculars, presenti un programa musical amb obres dedicades a la Verge Maria. El públic contemporani, però, entén que en moltes ocasions l´art supera les seves intencions originals i així és possible -just per posar un exemple- poder admirar l´arquitectura d´una catedral catòlica sense ser catòlics necessàriament". I afegeix més endavant: "El programa que anit presenta el Gabrieli Consort és un bellíssim recorregut a través d´aquesta tradició musical i religiosa i té el mèrit d´empalmar la gran tradició mariana del Renaixement (Tallis, Parsons, Mundy) amb compositors més recents (Martin, Howells, Leighton) demostrant precisament que la tradició vocal mariana anglesa encara té continuïtat". Així sia. Amén.

Compartir el artículo

stats