Diario de Mallorca

Diario de Mallorca

Contenido exclusivo para suscriptores digitales

La prèvia

La gràcia de Gràcia

La gràcia de Gràcia

Anit (22h) comença un curiós cicle musical estiuenc. Curiós pel lloc i per la forma. Es tracta de les Sisenes Nits culturals al Santuari de Gràcia, una proposta que a més de la música va acompanyada d'un tast de productes nostres. Música, menjar i beure. Amb mesura, naturalment.

El grup convidat per encetar la primera de les tres vetllades d'enguany és el cor femení de cambra Vocalia Taldea, que dirigeix Basilio Astulez, també professor de cant coral a l'escola de música d'Alegría-Dulantzi d'Àlaba. Fundat el 1999, el grup Vocalia Taldea ha estat repetidament guardonat.

Basilio Astuez fa uns dies que és a Mallorca, ja que imparteix el curs "Get on board. Seminari d'interpretació coral per a veus blanques", organitzat pel Servei d'Activitats Culturals de la UIB. Precisament ahir, a Sant Josep Obrer de Palma, els alumnes que han participat en aquest curs oferiren un concert, sota el títol de Nirvana, per tal de mostrar la feina feta al llarg dels quatre dies que ha durat el curs.

Fou, sens dubte, un reflex d'una nova manera d'entendre la música coral en la qual s'integren el moviment escènic, la coreografia, la música en directe i l'enregistrada, la caracterització....

En el programa d'avui vespre a Gràcia, el cor farà un recorregut musical i temporal per diferents països, amb obres d'autors que van des del francès del segle XVI Pierre Passereau (Il es bel et bon) fins a la jove canadenca Sarah Quartel (Dobbin's flowery vale), passant però per l'italià Palestrina (Subtuum praesidium), l'anglès John Dowland (What if I never speed), l'alemany Robert Schumann (Der Wasserman) i el rús Piotr Txaikovski (Dostoyno Yest), entre d'altres.

Les Nits al Santuari seguiran a l'agost amb Joan Pons, Maria del Mar Bonet, Andreu Riera i Yuko Mizsutani (dia 19) i el setembre amb Maia Planas i el Bachrroc Ensemble (dia 30).

Demà dissabte, el Vocalia Taldea també actuarà al Claustre del convent de Sant Antoni de Pàdua d'Artà dins el Festival Antoni Lliteres, que enguany arriba a la seva vint-i-vuitena edició.

Compartir el artículo

stats