Diario de Mallorca

Diario de Mallorca

Contenido exclusivo para suscriptores digitales

Exposció

L'escola a través dels seus objectes

Una mostra proposa un recorregut per la història del dia a dia de l'escola a Mallorca des del segle XIX

El Grup d'Estudis d'Història de l'Educació (UIB-IRIE) i l'Arxiu Museu de l'Educació de les Illes Balears de la Conselleria d'Educació i Universitathan organitzat l'exposició L'escola: descobrir, fer i conviure. Objectes que mostren com era la pràctica escolar.

La mostra es pot veure a la sala d'exposicions del Claustre de Sant Domingo d'Inca fins el proper 7 de desembre i estarà també oberta a rebre visites de les escoles.

L'exposició proposa un recorregut pels objectius de l'escola des de finals del segle XIX, que es poden resumir en tres: ensenyar coneixements, facilitar l'aprenentatge d'habilitats i inculcar valors. Per aconseguir aquestes finalitats s'han creat institucions i s'hi han aplicat pràctiques diverses.

Un dels aspectes menys coneguts de la història de l'escola és el seu dia a dia. Tot allò que ocupava habitualment el temps de mestres i alumnes.

Aquesta exposició pretén mostrar com ha estat la pràctica escolar a partir dels objectes i imatges que s'han conservat i que formen part del patrimoni de les Illes Balears. Són objectes que permeten guaitar pel forat del pany de les escoles d'un temps passat, per veure com era la seva quotidianitat.

Aquesta activitat s'emmarca en el projecte de recerca «Cultura i pràctiques escolars en el segle XX» (EDU2017-82485-P), que financen el Ministeri de Ciència, Innovació i Universitats, l'Agència Estatal d'Investigació i el Fons Europeu de Desenvolupament Regional de la Unió Europea.

Compartir el artículo

stats