Diario de Mallorca

Diario de Mallorca

Contenido exclusivo para suscriptores digitales

Dionís a taula

Un cupatge de quatre varietats molt equilibrat

Son Puig 2016

Un cupatge de quatre varietats molt equilibrat

Quan en el sector vinícola he sentit el nom de Ramon Alabern, sempre me n’han parlat bé. Fa poc li ho vaig comentar i, humilment em va dir que tan sols va fer la seva feina a l’obra social agrícola de la Caixa. Del 1970 al 2000, hi va exercir de pèrit agrícola i hi va desenvolupar nombroses iniciatives arreu de Mallorca com camps d’experiència de fruiters i d’oliveres, cursos de poda, d’empletar, sobre cultius salins, visites a altres camps d’arreu del món i molt més, com els camps d’experimentació amb ceps forans en què hi participaren el celler Can Ribas, Jaume Mesquida, Andreu Femenias, Lluís Armero, Pere Rosselló, amb els quals feia microvinificacions i trobades en què hi participaren altres vinaters com Miquel Oliver, Miquel i Toni Gelabert i Andreu Oliver. Fou la llavor de la constitució de les denominacions d’origen Binissalem i Pla i Llevant. L’any 2001 va sembrar ceps a Son Puig (Puigpunyent), i des del 2004, la seva filla Isabel hi fa feina amb ell; una persona que va deixar el periodisme per passar gust fent feina a la vinya familiar.

Avui parlam de Son Puig Criança, un vi negre que reposa entre 12 i 14 mesos en botes de roure francès i americà. El cupatge de l’anyada 2016 té quatre varietats: Cabernet Sauvignon (57%), Merlot (33%), Callet (5%) i Ull de Llebre (5%).

És un vi molt equilibrat, de color vermell granat, amb aromes de mores i fruites de la tardor com la magrana. Té un pas en boca fàcil que convida a continuar-lo bevent i a degustar-lo amb un bon formatge vell o un tall de carn de vedella.

Compartir el artículo

stats